Becali împarte PNL. Vezi aici care sunt taberele din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Biroul Politic Central al PNL analizează, la această oră, solicitarea patronului Stelei, Gigi Becali, de a se înscrie în PNL pentru a candida la alegerile parlamentare.

UPDATE Conducerea PNL a decis începerea negocierilor pentru un acord politic cu PNG, condus de George Becali, şi PNŢCD - aripa Ciorbea, în contextul alegerilor parlamentare din decembrie, a anunţat preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

Antonescu a spus că dacă aceste discuţii vor fi finalizate cu succes, iar PNG va susţine candidaţii USL, George Becali va trebui să se înscrie într-un partid din USL pentru a candida.

Liderul PNL a spus că au existat opinii în conducerea PNL împotriva acestor negocieri, dar în final decizia a fost în unanimitate.

UPDATE Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, luni dimineaţă, înaintea şedinţei BPC, că el va susţine intrarea europarlamentarului George Becali în PNL, afirmând că acesta este "un bun creştin", dar şi "rău de gură", fapt care ajută formaţiunea înainte de alegeri.

Vezi aici declaraţia seniorului Mircea Ionescu Quintus

UPDATE Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că în şedinţa BPC a partidului se va discuta despre acordarea unor derogări pentru George Becali şi alte personalităţi publice, care vor intra în cursa pentru parlamentare, precum Victor Ciorbea.

Becali şi-a negociat intrarea în PNL cu preşedintele partidului Crin Antonescu ceea ce sporeşte miza şedinţei de azi.
După ce Crin Antonescu a anunţat că sprijină înscrierea lui Gigi Becali în PNL pentru a candidat într-un colegiu din sectorul 6, orice decizie contrară a Biroului Politic Central ar însemna, implicit, un vot de detaşare faţă de preşedintele partidului.

Poziţia lui Antonescu este sprijinită de vicepreşedintele Relu Fenechiu. "Atât timp cât candidează Dan Diaconescu pentru Parlamentul României, cred că Gigi Becali este un competitor redutabil şi reprezintă o anumită pătură a românilor. Gigi Becali şi-a câştigat un loc în Parlamentul European, iar Gigi Becali, vrem să nu vrem să recunoaştem, o anumită încredere a populaţiei şi există pe eşicherul politic românesc partide care ne obligă să avem şi noi o asemenea componentă", a afirmat Fenechiu.

Ideea candidaturii lui Becali are déjà oponenţi în PNL. Unul dintre aceştia este fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care a dat mai multe declaraţii în ultimele zile, prin care şi-a afirmat dezacordul cu acest scenario. „E un subiect care din punctul meu de vedere, şi nu numai al meu, al multor altor colegi nu merită să fie discutat în conducerea partidului", a spus Tăriceanu, astăzi, înainte de şedinţa BPC.

Împotriva candidaturii lui Gigi Becali din partea PNL s-a pronunţat şi deputatul Ludovic Orban. Vicepreşedinţii Puiu Haşotii şi Mircea Diaconu şi-au manifestat şi ei dezacordul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite