Băsescu l-a certat pe Blaga la TVR: "Nu mi-a plăcut că a furat startul, a fost o iniţiativă nefericită"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seara, la postul public de televiziune, că cel mai potrivit om pentru şefia PDL este Emil Boc. Despre celălalt candidat la conducerea formaţiunii de la guvernare, Vasile Blaga, Băsescu a avut cuvinte depreciative.

Citeşte şi:

Băsescu: Oamenii politici nu sunt impicaţi în scandalul din vămi. Sindicatul este sistemul mafiot

Băsescu: Noua Constituţie ar trebui să intre în vigoare odată cu epuizarea mandatului Parlamentului

Băsescu, despre cazul Voiculescu: Nu aş vrea să dau indicaţii preţioase Parlamentului

"Îl susţin pe Boc la şefia partidului în continuare. În competiţia asta internă s-a cam furat startul, s-a început să se strângă semnături de către unul dintre candidaţi, fără să se dea startul oficial. S-au grăbit. Efectiv. Convenţia e pe 15 mai. Ei au acum de guvernat. Cred că Emil Boc nu a mai avut ce să facă din moment ce Blaga începuse să strângă semnături, pentru că se dăduse impresia că va fi un singur candidat.

Nu mi-a plăcut că s-a furat startul. Am trecut prin multe alegeri, deci am o experienţă pe care nu o poate schimba nimeni. Lansarea timpurie a competiţiei interne dintr-o iniţiativă nefericită mă îngrijorează. Se creează tensiuni inutile, aici ceva n-a fost în regulă.

Cele două televizuni ale mogulilor, Realitatea şi Antena 3, sunt angajate în această luptă internă. Mă bazez pe ceea ce văd în sintezele de faţă. Televiziunile au slăbiciuni pentru unul din candidaţi şi acest lucru va dăuna partidului. Pe mine mă interesează menţinerea echilibrului în acest partid pentru că trebuie să guverneze. Dacă erau în opoziţie, puteau să îşi spargă capul.

Îl susţin pe Boc pentru că nu ai niciun motiv să nu îţi exprimi simpatia pentru om politic extrem de onest, care nu a fost atins vreodată de o discuţie de corupţie şi care şi-a sacrificat simpatia populaţiei. Nu am niciun motiv să nu-l consider un om politic de calibru. În plus, e un politican care a căştigat de două ori alegerile la Cluj, nu unul care a pierdut de câte ori a candidat. Când vii în fruntea unui partid ca PDL, la 20 de ani de la Revoluţie, să nu ai nimic câştigător în carieră şi să vrei să fii preşedintele lui, e cam dificil. Sau să vrei să devii secretar general, mă refer aici la Cezar Preda, nu-l recomandă nimic. Sub preşedinţia lui Boc, PDL a avut cele mai bune rezultate electorale. Nu sub a mea.

Eu sunt convins că Macovei şi Sever Voinescu mai au un cuvânt de spus. Cred că au avut o lipsă de tact şi un discurs de înfierare care seamănă cu o vreme de care nu vreau să amintesc. Ei n-au avut tact şi a fost o înfierare care nu mi-a plăcut. Ei sunt, de fapt, nişte naivi care vor să facă ceva pentru PDL, dar  nu au înţeles cum. Dar ar fi păcat pentru partid să se piardă", a declarat şeful statului în emisiunea "Ediţie Specială" de pe TVR 1.

Ce a spus Băsescu despre Cezar Preda: "Fusese declaraţia lu, care îşi dădea cu părerea pe premieri. El nu a reuşit să câştige alegerile la Buzău ca primar şi a aflat că el se pronunţă pe prim-miniştri....Să-şi vadă fiecare de responsabilităţile şi de atribuţiile lui"

Ce a spus Băsescu despre Victor Ponta: Deci Ponta e copilot, el participă la raliuri ca şi copilot, în dreapta şoferului. Un om care nu are calităţi să conducă o maşină de 3 metri, nu îi dă nimeni volanul în mână, poţi să îi dai ţara pe mână? Nu va fi premier Ponta în mandatul meu, nu are calităţile necesare. Cum ar reacţiona Ponta dacă, să spunem, se reintră în recesiune? Cum ai lua cu unul ca Ponta măsuri impopulare? Nu îl văd capabil de aşa ceva.

Despre revizuirea Constituţiei: "Am considerat că mai sunt lucruri care trebuie adaptate în Constituţie. Acest subiect - revenirea la un mandat prezidenţial de patru ani - este generat de realităţile politice din România. Au loc într-un an alegeri locale, într-un alt an alegeri europarlamentare, într-un alt an alegeri parlamentare şi într-un alt an alegeri prezidenţiale. România are nevoie de mai puţini ani cu alegeri. Ideea a fost să reuşim o soluţie de recuplare a alegerilor prezidenţiale cu cele parlamentare. Dacă s-ar găsi un consens cu toate partidele politice, eu am toată disponibilitatea pentru a găsi o formulă practică. Inclusiv scurtarea mandatului meu, dacă vom conveni că acest lucru îl votăm".

UPDATE Cezar Preda: "Sunt apreciat ca politician în Buzău mai mult decât este Băsescu"

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite