Băsescu: Începând cu 2005 "bugetul de stat a fost folosit de partidele politice aflate la guvernare pentru a cumpăra voturi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la TVR că începând cu 2005 "bugetul de stat a fost folosit de partidele politice aflate la guvernare pentru a cumpăra voturi".De asemenea, şeful statului a precizat că în anul 2010 cheltuielile de la bugetul statului pe personalul bugetar au crescut.

Ungurii şi sârbii profită din plin de pe urma crizei din România

"Toate partidele care au fost la guvernare au decis să sacrifice dezvoltarea ţării pe campaniile electorale. Cel puţin din 2005 încoace, bugetul de stat a fost folosit de partidele politice aflate la guvernare pentru a cumpăra voturi", a declarat şeful statului la Televiziunea Română.

Citiţi şi: Băsescu: "Există şanse reale ca salariile să revină la nivelul iniţial"

Potrivit şefului statului, anul trecut 29,8% din veniturile de la bugetul de stat au fost utilizate pentru plata salariilor pensonalului care lucrează la stat. Costurile sociale au reprezentat şi ele 36,2%. "78% din veniturile bugetului se duc pe două mari chletuieli. Dacă adăugăm 5% cheltuielile cu dobânzi şi  5% subvenţiile, ne mai răman 11%", a precizat Băsescu

În primul trimestru al acestui an, cheltuielile cu personalul bugetar au reprezentat 32% şi cheltuielile cu asigurările sociale au reprezentat 46,2%, în creştere faţă de anul trecut, potrivit preşedintelui.

"Sunt aceste două probleme pe care aş vrea ca acest Guvern să le rezolve: cheltuielile cu aparatul bugetar (...) şi pensiile şi programele sociale. Suntem o ţară condamnată la nedezvoltare dacă nu facem ce trebuie. Şi a face ce trebuie înseamnă şi reducerea salariilor cu 25% şi reducerea cheltuielilor sociale. Trebuie tăiate toate programele sociale care îndeamnă la nemuncă", a declarat Băsescu la TVR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite