Barroso: Nu vor exista compromisuri privind respectarea statului de drept. Voi sprijini România în procesul de aderare la spaţiul Shengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene
Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a spus, vineri, preşedintelui Traian Băsescu, la finalul întâlnirii pe care cei doi au avut-o la Bruxelles, că toate forţele politice din România ar trebui să acţioneze responsabil pentru a reinstaura stabilitatea politică şi instituţională.

Nu vor exista compromisuri din partea Comisiei Europene privind nevoia ca toate statele să respecte statul de drept, independenţa justiţiei şi deciziile constituţionale“, se arată într-un comunicat de presă transmis la finalul discuţiei dintre cei doi preşedinţi. De asemenea, Barroso şi-a exprimat îngrijorarea privind evenimentele politice recente care au avut loc în România şi imaginea pe care acestea au creat-o în rândul partenerilor europeni.

Potrivit preşedintelui Comisiei Europene, cadrul politic şi legislativ este deosebit de important pentru credibilitatea României şi situaţia economică şi financiară. Barroso a sublinita şi faptul că, după întoarcerea în funcţie a preşedintelui Băsescu, toate forţele politice din România, atât de la guvernare, cât şi din opoziţie, trebuie să acţioneze cu responsabilitate şi rezervă şi să se concentreze „foarte ferm“ asupra necesităţii urgente de a reface stabilitatea politică şi instituţională.

„Aceasta va fi importantă în special în privinţa campaniei pentru alegerile parlamentare din această toamnă“, se mai precizează în comunicat.

În altă ordine de idei, preşedintele Barroso a insistat şi asupra importanţei continuării eforturilor pentru îndeplinirea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi asupra continuării monitorizării de către Comisie a situaţiei din România din următoarele luni.

În cadrul întrevederii cu Traian Băsescu, preşedintele Comisiei Europene a reafirmat faptul că va sprijini România în procesul de aderare la spaţiul Schengen.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite