UPDATE: Noua conducere TVR a fost avizată favorabil de Comisiile de cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cnsiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române a fost avizat favorabil, marţi, de Comisiile de cultură din Parlament, cu 20 de voturi pentru, niciun vot împotrivă şi o abţinere.

Propunerea Preşedinţiei este Romina Surugiu, iar a Guvernului, Gabriel Tufeanu.

PSD i-a propus pe Anne Jugănaru, Claudiu Brînzan şi Cristian Niţulescu, iar din partea PNL vor fi audiaţi Claudiu Săftoiu, Lucia Hossu Longin şi Irina Radu.

UNPR a propus-o pe Nicoleta Nicolicea, iar UDMR l-a propus pe Nagy Zoltan Levente.

Citeşte şi:

Parlamentarii au respins propunerile PDL

Mircea Diaconu a criticat politizarea TVR

Grupurile parlamentare ale PDL au decis să propună trei persoane spre a face parte din Consiliul de Administraţie al TVR, chiar dacă luni, între liderii de grupuri parlamentare s-a decis ca PDL să nu aibă niciun reprezentant în viitorul CA al societăţii române de televiziune.

Astfel, pe lista celor care urmează să fie audiaţi marţi în Comisiile de cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului figurează trei propuneri de membri titulari, din partea PDL, care să facă parte din Consiliul de Administraţie al TVR. Este vorba despre Radu Carp, Ioan Stanomir şi Andrei Postelnicu. Totodată, democrat-liberalii i-au propus ca membri supleanţi pe Paul Călin Botez, Cristian Blană şi Ion Lucan Catrina.

PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraţie al TVR, conform deciziei luate, luni, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit că în CA vor fi câte trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR.

Surse politice au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că PNL a obţinut, la negocierile cu PSD, preşedinţia Consiliului de Administraţie al TVR, cel mai probabil postul urmând să îi revină lui Claudiu Săftoiu.

Comisiile de cultură reunite din Parlament îi audiază marţi pe cei propuşi să facă parte din viitorul CA al TVR, iar Parlamentul se va reuni apoi în şedinţă comună, pentru validarea membrilor. Şedinţa comisiilor reunite a fost suspendată, însă, chiar înainte de a începe audierea candidaţilor pentru Consiliul de Administraţie al TVR, deoarece senatorii PSD au anunţat că trebuie să ia parte la primele voturi din plenul Senatului.

Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraţie al TVR, conform deciziei luate, luni, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit că în CA vor fi câte trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite