Ședința comisiilor de cultură pentru audierea candidaților la șefia TVR a fost reluată. PDL își cere drepturile. Diaconu critică politizarea TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Culturii Mircea Diaconu a criticat, marţi, în şedinţa Comisiilor de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului modul în care au fost realizate nominalizările pentru cei care vor ocupa posturile de membru în Consiliul de Administraţie al TVR, pe criteriu politic.

La reluarea şedinţei comisiilor reunite de cultură, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a anunţat că grupul său parlamentar are dreptul să desemneze, potrivit legii TVR, trei reprezentanţi în Consiliul de Administraţie. Toader a invocat algoritmul politic la care face referire legea de organizare şi funcţionare a TVR.

Ulterior, senatorul PNL Mircea Diaconu a luat cuvântul pentru a critica desemnarea pe criterii politice a conducerii TVR.

„Mă uit pe nişte hârtii de la Guvern, de la preşedinte. Nu am auzit în viaţa mea de aceste persoane, drept care câtă vreme - în nume personal - nu vom izbuti o lege 41 care să depolitizeze televiziunea şi radioul public, eu mă abţin de la orice vot posibil pe acest subiect", a spus Diaconu.

„Împărţirea politică este atât de evidentă, atât de clară, atât de periculoasă după părerea mea, mai ales în situaţia în care TVR a ajuns într-un punct de faliment total. Ori, în loc să eliminăm cauza, cauza este exact asta, pentru că punem acolo oameni garantaţi politic şi împărţiţi pe proporţii politice, în loc să căutăm manageri sau oameni neutri, sau oameni puternici sau personalităţi", a susţinut senatorul PNL.

De asemenea, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a solicitat membrilor celor două comisii acordul pentru audierea în şedinţa de marţi şi a celor trei propuşi de PDL ca membri titulari pentru CA al TVR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite