Ambasadorul Harris: E nevoie de facilităţi mai bune pentru sportivii cu dizabilităţi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris
Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, afirmă că în România mai sunt multe de făcut pentru asigurarea de facilităţi pentru sportivii cu dizabilităţi şi îşi exprimă speranţa că Jocurile Paralimpice de la Londra care încep în această seară să ducă la progrese în acest sens pe viitor.

"Sunt mândru că britanicii, cum ar fi Sally Wood Lamont, preşedintele Comitetului Paralimpic din România, au făcut atât de multe pentru a sprijini drepturile persoanelor cu dizabilităţi din România. Mai sunt multe de făcut, cum ar fi de exemplu să fie făcute facilităţile sportive mai accesibile pentru atleţii cu dizabilităţi. Sper ca Jocurile Paralimpice de la Londra, precum şi obţinerea de medalii de către sportivii români, să inspire mai multe progrese în acest sens pe viitor", scrie Harris într-o postare pe blogul său.

De asemenea, el aminteşte că România va participa la Jocurile Paralimpice care debutează în această seară la Londra cu cel mai mare lot de sportivi de până acum, aproape dublu faţă de delegaţia cu care s-a prezentat la Beijing în urmă cu patru ani, notează Mediafax.

"Am fost impresionat de dedicaţia sportivilor paralimpici din România, de voinţa lor de a împărtăşi şi de a trece mai departe din experienţa lor generaţiilor următoare, precum şi de determinarea lor de a depăşi dizabilităţile lor şi să aibă o integrare deplină în societate", mai afirmă ambasadorul Harris, care sâmbătă seară a participat în Centrul Vechi la un eveniment de promovare a sportului practicat de persoanele cu dizabilităţi.

Jocurile Paralimpice de la Londra sunt programate pentru perioada 29 august - 9 septembrie, competiţiile urmând să se desfăşoare în aceleaşi baze sportive în care a avut loc Olimpiada încheiată în urmă cu două săptămâni. La aceste jocuri participă peste 4.200 de sportivi, din 166 de ţări.

Citește și:

Ponta: Guvernul îi va recompensa pe medialiații de la Jocurile Paralimpice ca pe cei de la Olimpiadă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite