Alianța România Dreaptă s-a lansat oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alianţa România Dreaptă
Alianţa România Dreaptă

Sâmbătă, la Palatul Parlamentului, a avut loc lansarea oficială a Alianței România Dreaptă (ARD) care se compune din PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică și care se dorește o alternativă la USL în alegerile din 9 decembrie.

UPDATE Europarlamentarul PDL Monica Macovei: „Noi aducem schimbarea și fiecare dintre dumeneavostră trebuie să fie cel care schimbă. Nu așteptați după alții. Acționează!  ARD vrea o noua Constituție pentru o nouă Românie. Am făcut deja ceva. Suntem în stadiul în care politicieni din toate partidele sunt anchetați și mulți condamnați. Vrem pedepse fără suspendare pentru corupție, vrem ca niciun proces să nu se termine prin prescripție. Vrem dosare informatizate și o bază de date cu toate hotărârile judecătorești. Vrem schimbarea clasei politicie. USL îi apară pe politicienii corupți, ARD are politicieni integri. ARD oferă șansa unei schimbări a clasei politice“.

Alianța România Dreaptă s-a lansat oficial / Foto: Marian Iliescu

Dă click pe imagini pentru a vedea o fotogalerie de la lansarea ARD!

UPDATE Liderul Fundației Creștin-Democrată Adrian Papahagi: „În loc să se asaneze, viața politică românească s-a degradat. Minciuna domină cel mai slab guvern de la Dăscălescu încoace. (..). Uitați-vă mai bine la acest USL care își propune să ocupe tot spectrul politic. Să nu ne mințin nicio clipă: USL este un bloc totalitar, un pericol la adresa democrației. Alături de veteranii politici, m-am alăturat și eu luptei politice. În acest moment trebuie să trecem la atac. A venit momentul să propunem candidați buni, integri. De Monica Macovei nu mă îndoiesc în această zi. Vrem să scăpăm de impostură, de plagiatură. Vrem să aducem meritul în diplomație. Destul au fost promovate clicile, chiar și ale noastre în trecut. Am creat alternative la deriva țării. Am creat alternativa României de Dreapta“.

UPDATE Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu: „Principiile și valorile răspund nu doar cetățenilor, ci aparțin Europei creștine. ARD are obligația să continue drumul European. Platforma noastră politică chiar asta este: drumul European al României. Noi nu trebuie să inventăm nimic. Noi trebuie să ne regăsim identitatea europeană. Suntem parte din marea inimă care se numește Europa. ARD este o forță națională puternică, pentru că este o forță europeană puternică. Are alături de ea întreaga Europă. (..) USL nu este altceva decât o mașină de propagandă susținută de baroni. USL este antieuropeană. Într-o Românie europeană, ei trebuie să răspundă în fața justiției pentru faptele lor. Ei nu pot câstiga decât prin minciună. Corneliu Coposu și Ion Rațiu au deschis drumul intrării României“ .

UPDATE Prim-vicepreşendintele PDL Mihai Stănişoară a declara că USL este condus "de binomul toxic Ponta-Antonescu", iar guvernarea USL este caracterizată de "prostie, hoţie şi minciuni".

UPDATE Președintele Partidului Forța Civică Mihai Răzvan Ungureanu: "De cinci luni de zile, puterea de stânga mutilează România. O ţară în care guvernanţii calcă în picioare bunurile colective cele mai de preţ – statul de drept, democraţia si opţiunea euro-atlantică – este o ţară deformată, strâmbată. România a rezistat puterii răufăcătoare a stângii, nu s-a frânt, dar este o ţară strâmbată. România trebuie să se îndrepte! România poate să se îndrepte! De aceea ne-am unit în această alianţă a forţelor de dreapta: pentru o Românie dreaptă!".

UPDATE 12.28 Vasile Blaga: "O alianță care consolideze statul de drept. O alianță pentru România dreaptă. România are nevoie de normalitate. În numai cinci luni de guvernare, stânga socialistă și-a dovedit incompetența. Ne angajăm astăzi într-un efort de recredibilizare și renaștere a României". Blaga: USL a rupt România de restul lumii, minciuna a ajuns politică de stat, iar primul mincinos este premierul Ponta

UPDATE A început evenimentul de lansare oficială a Alianței România Dreaptă.

UPDATE 11.48 Vasile Blaga a anunțat închiderea lucrărilor Consiliului Director. Liderii PDL se îndreaptă spre sala  unde se lansează oficial Alianța România Dreaptă.

UPDATE 11.45 M.R. Ungureanu: Candidaţii Forţei Civice la parlamentare îşi vor semna demisia în alb pentru a preveni plecarea la USL

UPDATE 11.43 Președintele Partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu: „Ce vă aduce în București sunt principiile în care credem cu toții și fiecare privire pe care o ghicesc, fiecare zâmbet pe care îl întâlnesc, toate acestea ne îndreptățesc să mergem mai departe. Nu trăim vremuri ușoare. Dar să nu uităm că în vremuri grele apar oameni de nădejde. (...). Un partid ca al nostru, care nu-și trage seva nici din afaceri necurate cu statul, nici din relații interlope, se naște pe genorizitate și aceasta ne face curați și model de organizare politică pentru viitor“.

UPDATE 11.42 Mihai Răzvan Ungureanu, fost director al SIE şi fost prim-ministru, a declarat că Oltchim este o problemă de siguranţă naţională şi că privatizarea societăţii trebuia făcută cu un investitor strategic, conform memorandumului încheiat cu FMI şi CE.

UDATE 11.26 Prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda: „Pentru USL coabitare însemnă fie suspendare, fie război. Noi am avut răbdare, USL ne-a arătat că nu se poate: vrea război, război va avea. ARD e construită pentru a pune capăt aventurii politice numite USL. Prima proba, alegerile din 9 decembrie, cea de a doua probă, dacă aceasta nu e trecută cu succes, e abia în 2014“.

UPDATE 11.20 Baconschi: Electoratul de dreapta trebuie convins că ARD aduce un plus de valoare faţă de vechiul PDL

UPDATE 11.17 Consiliul Național de Coordonare al PDL a început cu discursul liderului formațiunii Vasile Blaga:

„Peste doar câteva minute vom fi împreună toți cei care am construit ARD și iată că acest lucru a fost îndeplinit. Când am preluat conducerea partidului m-am angajat că vom opri prăbușirea în sondaje a partidului. Partidul are 22 %, cu aliații 24%. USl este în scădere continuă. Nu este mult pentru noi, dar e un start bun, pentru a porni campania din toamnă. Am promis că voi ține partidul solidar și unit și nu ați mai auzit în ultimele luni de aripi, aripioare… Ne- angajat că vomdepune toate eforturile pentrua uni dreapta. Nu a fost ușor.Rațiunea a învins pentru că în fața noastră stă interesul național: de a ne opune USL care vedeți că nu știe să guverneze decât confiscând statul. PDL va fi principalul partid politic în viitorul Parlament, iar pentru acest lucru democrat-liberalii trebuie să aibă grijă şi să aibă oameni competitivi în toate colegiile.
Alianţa noastră s-a născut natural. Ne-au apropiat viziunea politică şi adeziunea la valorile democratice, dar ne-a unit şi pericolul (...) Restauraţia socialistă ne-a obligat la front comun. Vom avea mult de muncă pentru a repara răul pe care oamenii lui Ponta, Antonescu, Voiculescu îl fac României. De aceea nu vom avea niciun moment de pierdut. PDL va fi principalul partid politic în viitorul Parlament şi, dacă muncim aşa cum vă ştiu, acest lucru va fi îndeplinit, dar pentru asta trebuie să avem grijă şi să avem oameni competitivi în toate colegiile. Mizez pe înţelepciune. Nu sunt colegii de lăsat la o parte, nu sunt colegii unde unii să acţioneze individualist“.

 UPDATE 10.58 O parte din liderii importanți din PDL au început să sosească la Palatul Parlamentului. Printre ei se află Vasile Blaga, Cristian Preda, Sulfina Barbu, Gheorghe Flutur, Anca Boagiu, Cristian Poteraș.

Citește și: Stănișoară:Guvernarea USL o putem caracteriza prin trei cuvinte: prostie, hoţie şi minciuni

UPDATE Consiliul Naţional de Conducere al Forţei Civice a adoptat cu 417 voturi "pentru", 30 de voturi "împotrivă" şi o abţinere, intrarea partidului în alianţa electorală intitulată "Alianţa România Dreaptă" (ARD). La reuniunea CNC al FC de sâmbătă, convocată la Palatul Parlamentului, au participat 448 de delegaţi.

Lansarea va fi precedată de Consiliului Naţional de Coordonare al PDL și de Consiliul Național al Partidului Forța Civică în cadrul cărora se va valida înființarea ARD. De asemenea, în forurile statutare, fiecare partid va aproba platforma-program și protocolul alianței.

La evenimentul de lansare participă și Mihail Neamțu, liderul Partidului Noua Republică. Neamțu anunță pe pagina sa de Facebook că delegații NR vor participa la o ședință extraordinară, ce va avea loc începând cu ora 10:45, în sala Mihai Viteazul. La acest eveniment vor participa peste 150 de membrii ai filialelor NR din toată ţara.

Deși ARD s-a înscris la BEC fără Partidul Noua Republică al lui Mihail Neamțu, întrucât formațiunea nu are încă personalitate juridică din cauza a doua contestații depuse la tribunal, candidaturilor reprezentanților Noii Republici sub sigla ARD se va poate face numai dacă aceștia se vor înscrie întu-unul din partidele componente.

La eveniment va participa și Adrian Papahagi, liderul Fundației Creștin-Democrată, parteneră a Alianței România Dreaptă.

„Am creat alternativa României europene la deriva țării spre zona gri a Europei. Am creat alternativa României de dreapta pentru a ne opune stângii populiste, pentru a oferi un program clasei de mijloc, întreprinzătorilor, tuturor românilor cinstiți. Am creat alternativa la impostură, la populism, la neputință, la minciună, la ură. Am creat alternativa democratică la conglomeratul totalitar al USL. Cred în această construcție, oricâte i s-ar putea reproșa.  Avem oameni mai buni, avem lideri mai credibili“, precizează Adrian Papahagi pe pagina sa de Facebook.

În continuare, Papahagi face o trecere în revistă a politicienilor care îi pot înlocui pe cei aflați deja în funcție. 

„Un scurt exercițiu mental; faceți comparația:

Mihai Răzvan Ungureanu/Emil Boc-Victor Ponta
Vasile Blaga-Crin Antonescu
Teodor Baconschi-Titus Corlățean/Andrei Marga
Daniel Funeriu-Ecaterina Andronescu/Mang/Liviu Pop
Theodor Paleologu-Puiu Hașotti
Monica Macovei-Mona Pivniceru
Cristian Preda-Adrian Severin
Mihai Neamțu-Dan Șova
Raluca Turcan-Olguța Vasilescu
Aurelian Pavelescu-Daniel Constantin
George Scripcaru-Radu Mazăre
etc., etc., etc.....“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite