Traian Băsescu vorbeşte despre implicarea Rusiei în suspendare: "Sunt destui vânători de afaceri şi de interese"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu în redacţia Adevărul. Foto: Eduard Enea
Traian Băsescu în redacţia Adevărul. Foto: Eduard Enea

Preşedintele suspendat al României a explicat, în interviul acordat jurnalistului Sabin Orcan de la "Adevărul", de ce nu crede în teoria că administraţia de la Kremlin ar fi implicată în criza politică din ţara noastră.

"Nu există niciun fel de poziţie oficială a Federaţiei Ruse, exprimată prin Ministerul de Externe, prin Preşedinţie, prin vreun demnitar rus, care să arate că există o susţinere pentru cele întâmplate în ultimele trei săptămâni. Dacă-mi permiteţi o părere personală, Federaţia Rusă n-ar putea fi veselă că la frontierele ei sau în apropiere de frontierele ei se produce o asemenea devălmăşeală", a spus Traian Băsescu.



Pe de altă parte, actualul şef al statului crede că această teorie este mai degrabă o exagerare a unor acţiuni pe cont propriu. "Sunt destui vânători de afaceri şi de interese, care îşi asumă, mai mult sau mai puţin voalat, oarecari influenţe. Iar papagali de la noi cad în aceste plase! Se şi compromit cu ocazia asta şi, în niciun caz, nu fac vreun serviciu Federaţiei Ruse. Care, o spun cu responsabilitatea omului politic experimentat, nu are niciun interes în destabilizarea României. Are alt tip de interese Federaţia Rusă: să dezvolte afacerile, să fie cât mai implicată în sectorul energetic, pentru că asta înseamnă o oarecare dependenţă. Statele mari aşa lucrează, şi nu cu Kondyakovi... Însă politicienii români atâta minte au!", a mai spus Traian Băsescu.

Staţi pe adevarul.ro pentru a alte declaraţii în exclusivitate ale preşedintelui suspendat. Veţi afla ce îi datorează lui Petre Roman, ce părere are despre Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu sau despre Regele Mihai, ce le reproşează adversarilor, dar şi susţinătorilor săi, dar şi dacă l-ar graţia pe Adrian Năstase.


Citiţi interviul integral în ediţia de luni a ziarului "Adevărul".

Citiţi şi:

EXCLUSIV VIDEO
Traian Băsescu: "Avem nevoie de o confirmare că poporul român este deasupra clasei politice, că poate pune capăt unei acţiuni neconstituţionale"

VIDEO Traian Băsescu explică de ce vorbeşte de o lovitură de stat în România: "Ea este încă în desfăşurare. Nimeni nu ar fi crezut că ajungem în situaţia aceasta"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite