EXCLUSIV VIDEO Traian Băsescu: "Avem nevoie de o confirmare că poporul român este deasupra clasei politice, că poate pune capăt unei acţiuni neconstituţionale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat al României a explicat, în interviul acordat jurnalistului Sabin Orcan de la "Adevărul", de ce le cere românilor să iasă la vot pe 29 iulie şi să voteze împotriva demiterii.

Traian Băsescu îi contrazice astfel pe susţinătorii săi care cred că absenteismul l-ar avantaja, împiedicând atingerea pragului de 50 % plus unu din numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale.

VIDEO Traian Băsescu explică de ce vorbeşte de o lovitură de stat în România: "Ea este încă în desfăşurare. Nimeni nu ar fi crezut că ajungem în situaţia aceasta"


"Opţiunea mea definitivă este să le cer acelora care vor să apere democraţia să meargă la vot. Îmi asum ceea ce spun, pentru că ştiu care e teoria celorlalţi - nu vrem ca prin mersul la vot să legitimăm o lovitură de stat, o acţiune ilegală împotriva statului de drept. Pe de altă parte, este un moment fundamental al maturităţii poporului român", a declarat preşedintele suspendat.



Traian Băsescu susţine că prezenţa la vot este importantă pentru că, în urma evenimentelor din ultimele trei săptămâni, România şi-a pierdut credibilitatea pe plan extern. "Cei care pot spune «suntem mai responsabili decât clasa politică» sunt românii. Ar fi un câştig extraordinar pentru România dacă, prin vot, românii ar infirma o acţiune ilegală şi ne-ar scuti de trei-patru-cinci ani de penitenţă şi supraveghere", a explicat preşedintele suspendat.

În opinia sa, miza votului de pe 29 iulie nu este funcţia de şef al statului. "Eu vreau să înţelegeţi următorul lucru: pentru mine, pentru scaunul meu, cea mai uşoară soluţie ar fi să le cer simpatizanţilor mei să nu meargă şi asta ar garanta invalidarea referendumului. Unii au spus: Băsescu are orgolii. Nu am orgolii. Toţi avem nevoie de o confirmare că poporul român este deasupra clasei politice, că poporul român poate pune capăt, prin votul său, unei acţiuni neconstituţionale", a mai spus Traian Băsescu.

Staţi pe adevarul.ro pentru a alte declaraţii în exclusivitate ale preşedintelui suspendat. Veţi afla ce îi datorează lui Petre Roman, ce părere are despre Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu sau despre Regele Mihai, ce le reproşează adversarilor, dar şi susţinătorilor săi, dar şi dacă l-ar graţia pe Adrian Năstase.

Citiţi interviul integral în ediţia de luni a ziarului "Adevărul".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite