George Costin, revoluţionarul-mafiot: "Eu până nu-l omor pe procurorul ăsta, nu mă las!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 George Costin
George Costin

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Argeş au făcut publice câteva interceptări telefonice din dosarul care îl vizează pe George Costin, fostul şef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, şi pe doi dintre "locotenenţii" săi - Serafim Cotenescu şi Mihai Bolocan.

Potrivit procurorilor, într-o discuţie telefonică din 10 ianuarie 2012, Costin i-a cerut lui Cotenescu să obţină informaţii despre procurorii care erau pe urmele lor. "Da, domnu` ministru... Şi... vă spun eu... Îl aranjez... Dacă nu... dacă vreţi să vă aduc o mână, o mână vă aduc, dacă vreţi", a spus Serafim Cotenescu, preşedintele unei asociaţii de revoluţionari din Câmpulung Muscel. Costin a replicat: "Spune sau nu spune, nu are importanţă că după aia eu ajung în instanţă, dar eu vreau să-i omor pe ăştia, înţelegi? Eu până nu-l omor pe procurorul ăsta, nu mă las!".


Tot într-o convorbire telefonică, Costin solicită unui terţ suma de 1.5 milioane de euro:

George Costin: -Dacă îmi trimiţi în cont un milion jumate de euro...

Terţul (neidentificat): De unde, ce eşti nebun?

George Costin: Vii tu cu geamantanul...

Terţul: Doamne...

George Costin: Cu vreo trei-patru milioane...

Terţul: Ce, eu sunt Becali, măi, nene, mă?

George Costin: Nu ştiu mă! Păi, bă, ieri ai plecat ca un nabab de aicea cu treizeci de adeverinţe!

"Pe parcursul urmăririi penale, inculpaţii au efecutat demersuri pentru a compromite credibilitate organului de urmărire penală (...) culegând date pentru a fi transmise prin mass-media (...)", se arată în motivarea arestării preventive dispusă de Tribunalul Argeş pe 28 februarie.

George Costin şi cei doi membri ai Asociaţiei "Metrou", Mihai Bolocan şi Serafim Cotenescu, au fost arestaţi preventiv, marţi, pentru 29 de zile, de magistraţii Tribunalului Argeş.

Costin este acuzat de comiterea infracţiunilor de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat. Conform DNA, Costin şi-a rotunjit conturile personale cu 2,47 de milioane de lei noi, în urma afacerilor cu certificate de revoluţionar.

Costin: "Unde-s cârnaţii mei?"

George Costin a încheiat contracte de reprezentare cu revoluţionarii din asociaţia sa, "Metrou", obligându-i pe aceştia să cedeze un procent însemnat din sumele primite retroactiv de la bugetul de stat, cu titlul de indemnizaţie. Este vorba de sume care depăşeau, de cele mai multe ori, 100 de milioane de lei vechi. Într-o discuţie din 2 iulie 2010, Costin şi Bolocan (preşedintele filialei Buzău a Asociaţiei Metrou) vorbesc despre aceste tranzacţii:

Costin: Ai venit iarăşi, ţi-ai umplut geanta cu certificate...

Bolocan: Da, beli-mi-ai, da...

Costin: ... şi n-ai avut adeverinţe. Da. Bun. Neinteligibil... şi-ai tăiat-o, nu?

Bolocan: Păi, ce să mai stau?

Costin: Fără să zici ... neinteligibil

Bolocan: N-am dat mâna cu dumneavoastră? F...-vă-n gură! Am dat mâna!

Costin: neinteligibil. Jigodie ordinară! Unde-s cârnaţii mei?

Bolocan: La F. Deşteptule! Am învăţat-o şi pe F. cum să-i prepare.

Costin. Ai scăpat!

Bolocan: Domnule, ţin să-ţi mulţumesc din suflet că m-ai înţeles. M-ai înţeles, nu mai zic mai multe. Marţi am să vin să discutăm problema aia serioasă, da?

Costin: Bine.

Bolocan: Ai găsit cârnaţii, mă, sau nu? Ce dracu, tu eşti... neinteligibil. Crezi că am plecat cu ei la Buzău? I-am dat lui F. în mână, nebunule!

Costin: neinteligibil.

Bolocan: I-ai băgat în frigider, mă?

Costin: Caută-i p-ăia care ţi i-am dat pe listă!

Bolocan: Da, dragul meu, sigur că da. Marţi am să aduc cel puţin unul, doi să mai plătească.

"Mi-a zis Costin că cei care n-au plătit contractul ăla le-a intentat acţiune-n tribunal"

Revoluţionarii care îşi obţineau certificatele şi apoi nu voiau să mai achite Asociaţiei "Metrou" banii stipulaţi în contractele de reprezentare erau presaţi să meargă cu banii la Bucureşti, la sediul central al asociaţiei. Mihai Bolocan îl avertiza pe unul dintre revoluţionarii săi de la Buzău că trebuie să plătească de urgenţă.

Bolocan: Am fost la Bucureşti şi mi-a zis Costin că cei care n-au plătit contractul ăla le-a intentat acţiune-n tribunal şi esti pe listă printre ăia. Tu n-ai ridicat banii?

Terţ: Ce? A, da, mi-a dat, mi-a dat banii.

Bolocan: Păi, mă, nene, e bine să vă duceţi să vă plătiţi danganalele acolo, dracului, că aşa trebuie.

Terţ: Banii ăştia ce reprezintă, de curiozitate?

Bolocan: Păi s-a făcut, măi, nene, proces (n.r. - motivaţia şefilor Asociaţiei "Metrou" era aceea că structurile statului tergiversează acordarea avizelor pentru revoluţionarii din "Metrou", motiv pentru care au demarat acţiuni în instanţă pentru fiecare caz în parte, iar banii ceruţi reprezentau cheltuieli de judecată)

Terţ: Şi banii ăştia ce reprezintă?

Bolocan: Te duci la Bucureşti, domnule, şi te lămureşti.

Discuţie între revoluţionari despre Costin: "Îşi umple buzunarele"

Serafin Cotenescu, fostul preşedinte al filialei Câmpulung Muscel a Asociaţiei "Metrou" şi unul dintre cei trei inculpaţi, sintetizează, într-o discuţie telefonică cu un membru al asociaţiei sale, ceea ce făcea Costin în calitate de preşedinte al Asociaţiei "Metrou", care numără peste 3.000 de oameni.

Terţ: Da, Costin îşi face treaba lui şi uite, bine că...

Cotenescu: Da, uite c-a rezolvat ce nu se putea rezolva (n.r. - obţinerea avizelor de revoluţionari pentru membrii Asociaţiei "Metrou" şi intrarea acestora în plată). Şi e mulţi. Îşi face treaba lui, aia e. Îşi umple şi buzunarele şi asta e.

Terţ: Şi le-a umplut rău de tot..

Cotenescu: De tot... păi numai de la mine are vreo cincizeci de inşi... Plus din ţară, plus de cutare. Am văzut eu, asta e...

Terţ: S-a descurcat.

CITIŢI ŞI:

Campania „Adevărul“ a demis un secretar de stat

DEZVĂLUIRI Escrocul Tănase Bălan, suspectat că şi-a cumpărat titlul de revoluţionar

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite