VIDEO FOTO Autostrada Bucureşti-Piteşti a fost redeschisă - Vezi lista drumurilor închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viscolul face drumurile prahovene impracticabile
Viscolul face drumurile prahovene impracticabile

Din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului nu se poate circula dinspre Bucureşti spre Constanţa. Circa 250 de oameni sunt blocaţi de peste 12 ore în apropiere de Lehliu, iar un autocar cu 30 de români este înzăpezit în Bulgaria.

UPDATE 17.30 Încă 30 de trenuri, anulate din cauza vremii

CFR Călători a anulat astăzi 30 de trenuri pe rutele din sudul ţării din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, informează Ministerul Transporturilor.

Citiți și: Focşani: Mii de oameni izolaţi cu zilele şi drumuri închise

UPDATE 15.00  Buzău: Peste 100 de pasageri blocaţi de nămeţi în rapidul Bucureşti-Galaţi

Autostrada Bucureşti-Piteşti a fost redeschisă circulaţiei.

UPDATE 11.16  Drumurile închise în acest moment, potrivit Infotrafic:

- în judeţul Ialomiţa, DN2 Urziceni – Buzău, DN1D Urziceni (judeţul Ialomiţa) – Albeşti (jud. Prahova);

- în judeţul Buzău, DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila şi DN2C Costeşti – Pogoanele;

- în judeţul Vrancea, DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti;

- în judeţul Teleorman, DN51A Zimnicea – Piatra, DN65E Roşiori de Vede – Piatra, DN5C Giurgiu – Bujoru şi, DN65A Buzoeşti (jud. Argeş) – Turnu Măgurele (jud.Teleorman); DN5 B

- în judeţul Galaţi, DN24D în zona Crăieşti; DN41 Chirnogi (judeţul Călăraşi) – Daia (judeţul Giurgiu);

- în judeţul Călăraşi, DN3 în zonele Ileana, Lehliu-Sat, Tămădău Mare şi Vlad Ţepeş, DN31 Cuza-Vodă – Olteniţa, DN4 Bucureşti - Olteniţa.

Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti a fost închisă la ora 20:00. Autostrada A2 rămâne închisă pe segmentul Bucureşti – Drajna.

UPDATE 10. 42 CFR a anulat astăzi 60 de trenuri

Zeci de trenuri care trebuiau să facă legătura între Bucureşti – Constanţa şi Bucureşti – Tulcea au fost anulate luni. Multe garnituri sosesc în Gara de Nord cu întârzieri foarte mari. Compania feroviară de călători a decis să anuleze astăzi peste 60 de trenuri.


UPDATE 10.00 Drumurile din judeţele Teleorman, Olt, Giurgiu, Buzău şi Ialomiţa, cele mai afectate

Peste 3.000 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au intervenit în ultimele 24 de ore pentru combaterea efectelor produse de fenomenele meteo periculoase, cele mai afectate judeţe în ce priveşte circulaţia rutieră sunt Teleorman, Olt, Giurgiu, Buzău şi Ialomiţa.

În urma căderilor abundente de zăpadă şi a vântului puternic, au fost închise autostrada A1 - integral şi A2 - pe segmentul de drum Bucureşti-Drajna, precum şi 25 de drumuri naţionale din judeţele Argeş, Brăila, Botoşani, Buzău, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Tulcea, Prahova, Călăraşi, Teleorman şi Vrancea.

Totodată, fenomenele meteorologice au dus şi la închiderea a 190 de drumuri judeţene din 16 judeţe ale ţării. Cele mai afectate judeţe în ce priveşte circulaţia rutieră sunt Teleorman, Olt, Giurgiu, Buzău şi Ialomiţa.

UPDATE 9.55 Ministerul de Externe din Bulgaria: "Nu călătoriţi în România!"

Autorităţile bulgare sfătuiesc cetăţenii să nu calatorească în România, iar punctul de trecere Oriahovo, dintre cele doua ţări, este închis circulatiei tirurilor, din cauza zăpezii, relateaza Standart News.

UPDATE 9.40 Comandament de urgenţă la nevelul Poliţiei Capitalei

Situaţiile de urgenţă din Bucureşti, cauzate de căderile de zăpadă şi de viscol, sunt gestionate, la nivelul Poliţiei Capitalei, de "Comandamentul Y", format din poliţişti, jandarmi şi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, poliţiştii rutieri trimit sesizările către "Comandamentul Y", iar acesta le transmite mai departe către echipele aflate în teren, utilizând sistemul de localizare GPS.

UPDATE 9.15 Aeroporturile sunt operaţionale

Traficul pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” se desfăşoară conform programului, cursele aeriene neavând întârzieri mai mari de cinci minute la aterizare sau la decolare, după cum informează site-ul oficial al instituţiei.

Singurul zbor care nu a decolat, luni-dimineaţă, de pe „Henri Coandă”, a fost cursa DLH3429, către Dusseldorf.

Vezi aici imagini din Bucureştiul îngropat în zăpadă

UPDATE 9.06 Circa 30 de români au rămas blocaţi în Bulgaria din cauza zăpezii

Un autocar cu 30 de români a rămas înzăpezit în Bulgaria în apropiere de Stara Zagora şi nu poate înainta spre România din cauza zăpezii şi a viscolului.

UPDATE 9.00 Circulaţia navelor maritime pe canalul şi la bara Sulina a fost interzisă

Decizia a fost luată de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos din Galaţi, conform Căpităniei Portului Tulcea, circulaţia navelor maritime urmând să fie reluată după îmbunătăţirea vremii. "Bara Sulina este impracticabilă, iar pe canalul Sulina circulaţia navelor maritime este oprită, din cauza vântului care suflă din direcţia est, cu forţa de 6-7. Pe Marea Neagră de asemenea furtuna are gradul 5", a declarat purtătorul de cuvânt al Căpităniei Portului Tulcea, Petrică Rade.

Potrivit sursei, circulaţia navelor de pasageri care fac legătura între Tulcea şi localităţile din Delta Dunării se desfăşoară în condiţii de iarnă, în ultimele zile neînregistrându-se vreun eveniment deosebit din cauza vremii.

UPDATE 8.55 Jandarmii au salvat 36 de oameni de la îngheţ

Un autobuz în care se aflau 36 de persoane a rămas înzăpezit pe un drum judeţean din Argeş, iar după câteva ore de stat în frig oamenii au fost recuperaţi de jandarmi, duminică seară, şi duşi la Piteşti cu un camion al Jandarmeriei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, inspector Robert Radu, operaţiunea de recuperare a celor 36 de persoane, între care şi un copil, a durat cinci ore.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, DN 65 A este închis între localităţile Buzoieşti şi Miroşi, iar autorităţile au decis închiderea circulaţiei şi pe DN 679 C Izvoru-Mozăceni. De asemenea, sunt blocate patru drumuri judeţene din sudul judeţului, respectiv DJ 679 A Râca-Popeşti, DJ 679 Bârla-Sat Malu, DJ 659 Rociu-Negraşi-Mozăceni şi DJ 504 Recea-Izvoru-Popeşti.

UPDATE Drumuri închise, potrivit CNADNR, la ora 8.03

A1  (Bucuresti-Pitesti), A2 (Branesti -Drajna), DN 1D  (Albesti-Paleologu), DN 2  (Urziceni-Buzau), DN 22  (Ramnicu Sarat-Baile), DN 23B  (Focsani), DN 24D  (Craiesti), DN 2C  (Costesti-Pogoanele, DN 3, DN 31, DN 4  (Bucuresti-Oltenita), DN 51A  (Zimnicea-Piatra), DN 4(Chirnogi-Daia), DN 5B
15    DN 5C  (Giurgiu-Pietrisu), DN 61, DN 65E  (Rosiori-Piatra, DN 65A  (Buzoiesti-Turnu Magurele)

UPDATE 7.45 Aproximativ 250 de oameni sunt blocaţi de azi noapte la Lehliu

Circa 250 de persoane sunt blocate, de mai bine de 12 ore, pe DN3, în zona Lehliu.

Oemnii se plâng că nu au primit niciun ajutor de la autorităţi şi că au stat toată noaptea blocaţi în maşini aşteptând intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, Mihai Ionescu, aproximativ 180 de autoturisme sunt blocate pe DN 3, pe porţiunea cuprinsă între localităţile Ileana, Tămădău, Plevna, Dor Mărunt şi Vlad Ţepeş.

"Se acţionează de către drumari la faţa locului (...) problema este că ninge în continuare, bate vântul puternic, iar zăpada scoasă de pe carosabil de către utilaje este adusă din nou pe şosea", a declarat Mihai Ionescu.

Aproximativ 250 de persoane au rămas înzăpezite peste noapte la Lehliu. Printre persoanele rămase la Lehliu s-au aflat şi consulul Turciei în România.

UPDATE 7.05: Oprescu: În Bucureşti se circulă din ce în ce mai greu

Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat în acestă dimineaţă că în Capitală se circulă din ce în ce mai greu deoarece stratul de zăpadă a început să se îngroaşă. Oprescu le-a recomandat frmelor de deszăpezire să păstreze în stradă câte două pluguri pentru a interveni pe rând pe câte un fir de circulaţie. O altă acţiune în forţă va avea loc în jurul prânzului. De asemenea, primarul general al Capitalei a cerut sprijin pentru sectorul 5, care nu are contract cu nicio firmă de deszăpezire.

Zăpada a închis mai multe drumuri naţionale

Potrivit reprezentanţilor Infotrafic, la această oră sunt închise circa 16 drumuri naţionale, iar alte sute de drumuri judeţebne sunt total impracticabile din cauza sulurilor de zăpadă.

Autorităţile au decis duminică seara şi închiderea autostrăzii care leagă Bucureştiul de Piteşti, şoferii putând merge pe ruta ocolitoare DN7 Bucureşti - Găeşti - Piteşti.

Douăzeci şi cinci de străzi au fost închise peste noapte în Bucureşti, timp de o oră, pentru a fi curăţate de zăpadă.


Buzău: Gravidă în şapte luni scoasă dintre nămeţi de piloţi off-road


Acţiunea a început la miezul nopţii şi a durat aproximativ o oră. Arterele au fost blocate pe câte un sens de circulaţie. Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, a ieşit să supravegheze munca depusă de angajaţii firmelor de deszăpezire.

Avertizarea de cod portocaliu de ninsoare abundentă şi viscol a fost prelungită până astăzi la ora 20.00, pentru judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Ilfov, dar şi pentru Capitală.

Meteorologii avertizează că în această parte a ţării va ninge abundent şi va fi viscol puternic ce va troieni zăpada, vizibilitatea fiind semnificativ scăzută.

De asemenea, ANM a prelungit şi avertizarea de cod galben pentru 15 judeţe din sudul, estul şi sud-estul teritoriului. Aici va ninge viscolit, cu excepţia judeţelor Tulcea şi Constanţa, unde precipitaţiile vor fi mixte, favorizând producerea poleiului. De miercuri încep, însă, ploile.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite