Ministrul Educaţiei nu crede în şcoala românească. Ar alege să înveţe în străinătate, dacă ar avea 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, afirmă că dacă ar mai avea 18 ani şi ar avea resursele necesare ar alege să studieze în străinătate.

Prezent la o conferinţă la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB), din Timişoara, ministrul Daniel Funeriu a fost întrebat de către studenţi ce ar face în cazul în care ar avea 18 ani şi ar trebui să aleagă din nou ori să studieze în străinătate ori în România.

 "Străinătatea (...) Este o falsă problemă aceea a plecării studenţilor români în străinătate. Adevărata problemă este că ei nu se întorc. Problema nu este că un student român pleacă în străinătate. Studenţii francezi pleacă în străinătate, studenţii englezi pleacă în străinătate, studenţii chinezi pleacă. E important ca tinerii noştri să profite de libertatea pe care o au şi studieze în diferite colţuri ale lumii, cei care au aceste posibilităţi", a spus Daniel Funeriu, citat de Mediafax.

El a adăugat că ar alege să studieze în străinătate dacă ar avea resursele să facă acest lucru.

Funeriu, care a şi-a făcut studiile liceale şi universitare în Franţa, a mai spus că tinerii se întorc în România dacă ştiu că au condiţii, dacă ştiu că în mediul universitar se promovează calitatea.

Declaraţia lui Daniel Funeriu vine la numai aproximativ 10 zile de la publicarea clasificării universităţilor din România, potrivit căreia umai 12 instituţii de învăţământ superior din ţară rămân abilitate ca, pe termen mai lung, să organizeze doctorate.

Clasificarea, realizată cu ajutorul Asociatiei Universităţilor Europene, arată că niciuna dintre universităţile private nu ar trebui să-şi menţină dreptul de a organiza masterate şi doctorate, dacă nu fac investiţii importante în procesul educativ în următorii ani. Vezi aici detalii!

Un potenţial enorm în cercetare

Ministrul Educaţiei a precizat că în cercetare există un potenţial foarte mare, care trebuie materializat astfel încât să facă parte din circuitul mondial al valorilor.

''Nu mai suntem într-o competiţie internă, să nu mai fim noi împotriva noastră. Competiţia trebuie dusă într-un spaţiu internaţional, deoarece suntem într-o competiţie globală nemiloasă, iar competiţia pentru cercetare este, poate, una dintre cele mai acerbe, la ora actuală'', a afirmat Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi cel al Agriculturii, Valeriu Tabără, au participat, luni, la deschiderea anului universitar la USAMVB.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite