Cum s-a transformat Sulfina Barbu într-un ministru bogat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sulfina Barbu este noul ministru al Muncii după ce Sebastian Lăzăroiu a fost revocat din funcţie de către Emil Boc.

Sulfina Barbu se află la al doilea mandat în Guvernul României. În perioada decembrie 2004-aprilie 2007, a deţinut portofoliul Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, în cabinetul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

În 2005, ea era considerată cel "mai modest" membru al Cabinetului Tăriceanu, pentru că avea numai un apartament în Bucureşti şi o maşină. Nu avea conturi în bănci, nu era acţionar la nicio societate, iar titularul aprtamentului de 60 de metri pătraţi din Bucureşti, cumpărat în anul 1997, era soţul ei, potrivit Mediafax.

În 2011 ea se întoarce în Guvern cu o avere considerabilă. Are trei terenuri intravilane în Bucureşti, Prahova şi Tulcea şi un teren agricol în Prahova.

Totodată, deţine un apartament în Bucureşti, de 176 metri pătraţi, o casă de locuit în Prahova şi o casă de vacanţă în comuna Maliuc, din Tulcea, de 148 metri pătraţi, potrivit declaraţiei sale de avere.

Noul ministru al Muncii mai are şi bijuterii din aur şi argint, în valoare de 15.000 de euro. În conturi are peste 65.000 de lei şi aproape 20.000 de euro, Sulfina Barbu are însă şi un credit contractat în 2006.

Sulfina Barbu este deputat PDL, ales în colegiul 11, sector 3 din Bucureşti, preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic. Numele ei a fost vehiculat, în iunie, pentru a ocupa postul de ministru al Muncii după plecarea lui Ioan Botiş, însă atunci a fost numit Sebastian Lăzăroiu.

Sulfina Barbu este preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL şi a deţinut funcţia de ministru al Mediului şi Gospodăririi Apelor, în perioada decembrie 2004-aprilie 2007.

Ea şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la şefia OFPDL, alegerile urmând să aibă loc în 15 octombrie. Contracandidata sa este Andreea Paul Vass. Vezi aici mai multe detalii!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite