Cine este Sulfina Barbu şi ce spunea ea despre Sebastian Lăzăroiu, în iunie 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sulfina Barbu a fost numită de către premierul Emil Boc în funcţia de ministru al Muncii în locul lui Sebastian Lăzăroiu. Traian Băsescu a semnat decretul de numire.

După demiterea lui Sebastian Lăzăroiu, Sulfina Barbu a declarat că aşteaptă din partea preşedintelui Traian Băsescu o reacţie la nominalizarea sa pentru funcţia de ministru al Muncii.

“Am avut o consultare cu domnul Emil Boc pentru această nominalizare, care nu este nouă. Ea s-a concretizat aseară şi în dimineaţa aceasta. Aşteptăm din partea domnului preşedinte reacţia, dacă acceptă nominalizarea şi după aceea discutăm despre priorităţile ministerului", a precizat Sulfina Barbu, citată de Mediafax.

Sulfina Barbu este preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL şi a deţinut funcţia de ministru al Mediului şi Gospodăririi Apelor, în perioada decembrie 2004-aprilie 2007.

Ea şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la şefia OFPDL, alegerile urmând să aibă loc în 15 octombrie. Contracandidata sa este Andreea Paul Vass.

Sulfina Barbu este una dintre vocile puternice ale PDL-ului.

În 7 iunie, Sulfina Barbu afirma că Sebastian Lăzăroiu, demis astăzi de premierul Emil Boc, este un “câştig" pentru PDL şi pentru Guvern.

Scurtă biografie a Sulfinei Barbu:

- s-a născut la 9 martie 1967

- este de profesie inginer geolog (absolvent al Facultăţii de Geologie şi Geofizică, Universitatea Bucureşti, 1990)

- a deţinut, în ordine cronologică, funcţiile de inginer (S.C. Prospecţiuni S.A., 1991-1997), director comercial (S.C. Industrial Construct S.A., 1997-2001) şi director executiv adjunct al Direcţiei de Protecţia Mediului şi Educaţie Ecocivică (Primăria Muncipiului Bucureşti, 2001-2004)

- în perioada decembrie 2004-aprilie 2007 a deţinut funcţia de ministru al Mediului şi Gospodăririi Apelor, contribuind decisiv, prin rezultatele obţinute în această perioadă, la aderarea României la Uniunea Europeană la data de 1 ianuarie 2007.

- este membru al Partidului Democrat (în prezent Partidul Democrat-Liberal - PDL) din 1997.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite