Robert Turcescu: Arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu a început încă de anul trecut când a fost anunţat de reţinerea lui Nicolae Popa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contactat de „Adevărul“, jurnalistul Robert Turcescu a declarat că, din punctul său de vedere, arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu a început încă de anul trecut când s-a aflat de reţinerea lui Nicolae Popa în Indonezia.

„Această reţinere a lui Nicolae Popa are cu siguranţă legătură cu factorul politic şi nu o spun într-un sens nici acuzator la adresa factorului politic, nici ca o altfel de paradigmă“, a spus Turcescu.

Ora 17:00 Editorialiştii de la "Adevărul" comentează LIVE reţinerea lui Sorin Ovidiu Vîntu

„Ani de zile, Nicolae Popa cred că putea fi destul de lesne reperat, identificat şi de asemenea reţinut. Cred că urmărirea, identificarea şi localizarea lui s-a făcut cu foarte mult timp înainte însă din această perspectivă probabil că nu a fost oportun din motive pe care nu vreau să le comentez şi nici nu vreau să le arunc în momentul de faţă“, a mai spus Turcescu.

Jurnalistul a spus că faptul că arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu a avut loc foarte târziu după scandalul FNI şi, mai mult, "după o lungă perioadă de timp după ce Sorin Ovidiu Vîntu a schimbat macazul, transformându-se într-un adversar declarat al lui Traian Băsescu şi al PDL, contextul în care ne aflăm astăzi este acela în care SOV poate poza cu relativ succes într-un personaj reţinut pe criterii politice şi nu pe criterii de dosar penal sau de infracţiune".

Turcescu crede că această întârziere ridică semne de întrebare, "care nu pot fi spulberate decât printr-un rechizitoriu beton al precurorilor, prin care să se demonstreze fără echivoc că Sorin Ovidiu Vîntu are câteva capete de acuzare care nu pot fi spulberate fără niciun avocat şi iertate de niciun magistrat. Dacă nu se va întâmpla asta, procurorii riscă să se compromită teribil".

SOV şi televiziunea

Robert Turcescu a mai remarcat şi că arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu a început cu reţinerea lui Nicolae Popa în Indonezia pentru că în acel moment şi atitudinea lui Sorin Ovidiu Vîntu faţă de puterea instalată la Bucureşti s-a schimbat radical şi când vorbesc de atitudine vorbesc de felul în care a folosit trustul lui de presă şi instituţiile de presă pe care le patronează pentru a se raporta la puterea politică de la Bucureşti.

Întrebat care a fost atitudinea lui Vîntu, acesta a răspuns: "Atitudinea ştiţi care a fost pentru că ea a culminat cu ceea ce s-a întâmplat în campania electorală când Realitatea TV, după ce în anul electoral 2004 a fost o susţinătoare a schimbării portocalii de la acea vreme, a ajuns ca în 2009 să fie un adversar declarat al reinstalării lui Traian Băsescu la putere.



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite