Antena 3 a prezentat un dosar de spălare de bani care îl viza pe Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu Foto: Eduard Enea
Preşedintele Traian Băsescu Foto: Eduard Enea

Antena 3 a dezvăluit în direct, sâmbătă seară, un dosar în care preşedintele Traian Băsescu ar fi fost cercetat pentru spălare de bani, într-o afacere imobiliară la care se presupune că a participat şi "prietenul" său, Costel Căşuneanu.

Postul de televiziune Antena 3 susţine că Traian Băsescu şi Costel Căşuneanu au cumpărat două parcele de pământ în mijlocul Bucureştiului, în 2002. Actualul preşedinte ar fi plătit , la vremea respectivă, 1,5 miliarde de lei pentru teren, în timp ce "prietenul său" Căşuneanu ar fi oferit 5 miliarde.

După câţiva ani, Traian Băsescu ar fi vândul terenul cumpărat cu 1,5 miliarde de lei Gabrielei Blaj, în schimbul sumei de 22 de miliarde de lei, susţine Antena 3 care a făcut public dosarul în cadrul emisiunii "Exces de putere", de sâmbătă seară.

Deşi Băsescu a susţinut că nu ştia cine este Gabriela Blaj, dat fiind că tranzacţia a fost efectuată prin împuternicire la notar, presa a dezvăluit că aceasta este cumnata lui Costel Căşuneanu. Acesta din urmă a fost mediatizat ca fiind "Regele Asfaltului", din cauza afacerilor pe care le-a avut cu statul român în domeniul asfaltării şoselelor.

Înainte de câştigarea alegerilor pentru primul mandat prezidenţial, Traian Băsescu ar fi ajuns în atenţia Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilori. După investirea în funcţie la finalul lui 2004, Antena 3 susţine că dosarul a fost clasat drept secret de stat. Motivul clasării ar fi fost calitatea de preşedinte al României, care oferă imunitate în faţa justiţiei.

Antena 3 susţine, în continuare, că preşedintele ar fi făcut o "vizită", în februarie 2005, la Oficiul pentru Spălare de Bani, organism pe care ar fi vrut să-l treacă în subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, autoritate administrativă condusă de însuşi şeful statului.

Adevărat sau fals?

Până în prezent, nu au apărut alte surse care să dovedească veridicitatea dosarului pentru spălare de bani care îl vizează pe preşedintele Traian Băsescu şi care a fost prezentat de Antena 3, sâmbătă seară.

În iulie anul acesta, s-a iscat un conflict între ministrul Educaţiei Daniel Funeriu şi oficialii postului de televiziune. Scandalul a pornit după ce Antena 3 a prezentat un document care arăta că ministrul Funeriu ar fi picat prima sesiune de a bacalaureatului, în urmă cu 20 de ani.

Pentru a combate presupusele dovezi înainte de Antena 3, Daniel Funeriu a prezentat o serie de documente care demonstrau că nu a picat Bacul. Totodată, el a acuzat postul de televiziune că a întocmit un fals în acte

"Antena 3 minte de 20 de ani România şi a minţit şi în cazul examenului meu de bacalaureat", a declarat ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, in iulie 2011.

Ministrul Educaţiei: Am luat Bac-ul din prima, Antena 3 a făcut fals în acte! Vezi aici studiile lui Funeriu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite