Băsescu: România şi-a îmbunătăţit foarte mult credibilitatea. Statul se finanţează mult mai ieftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"România se finanţează mult mai ieftin", iar credibilitatea statului român s-a îmbunătăţit considerabiă, în urma programelor aplicate în 2009 şi în mod deosebit în 2010 şi 2011, a declarat, duminică, preşedintele Traian Băsescu, după întâlnirea cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale.

Citeşte şi:
Băsescu: Guvernul nu se poate "gândi în mod serios" la mărirea bugetului pentru sănătate

Băsescu, după întâlnirea cu oficialii FMI, ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale: "Analizăm diminuarea numărului de taxe"

Şeful de stat a enunţat câteva concluzii ale experţilor celor trei instituţii internaţionale.

"În primul rând, un lucru îmbucurător, România şi-a îmbunătăţit foarte mult credibilitatea, în urma programelor pe care le-a aplicat în 2009, în mod deosebit în 2010 şi 2011", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele României a adăugat că, în timpul discuţiei avute cu membrii misiunii FMI, UE şi BM, chiar s-a evocat faptul că, imediat după începutul anului 2009, în primele luni, CDS-ul României era undeva la 750-780, iar în prezent a coborât în jurul a 250.

"Deci România se finanţează mult mai ieftin. De altfel, în 2009 nu ne mai puteam finanţa, datorită costului extrem de ridicat, ca urmare a exceselor anului 2008", a menţionat şeful statului.

"Tot rostită de experţii cu care m-am întâlnit astăzi fraza că România este într-o situaţie mult mai bună decât multe state membre ale UE şi ale zonei Euro şi eu nu fac decât să reproduc ceea ce mi s-a spus astăzi. Ştiam şi eu, dar, dacă vă spuneam din proprie iniţiativă, imediat ar fi fost decredibilizat mesajul, că aşa este la noi", a conchis şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit duminică după-amiază, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite