Sebastian Oprecu: Stimulentele sunt stipulate şi în memorandumul semnat cu FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu
Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, s-a declarat surprins de afirmaţia şefului de stat, Traian Băsescu, potrivit căreia nu ştia de stimulentele care se dau angajaţilor Ministerului de Finanţe. Potrivit lui Sebastian Oprescu, stimulentele sunt menţionate şi în memorandumul pe care cei doi oficiali de stat l-au semnat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), în capitol separate.

"Mă surprinde declaraţia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului că nu au ştiut de stimulentele care se dau în finanţe. În memorandumul pe care l-au semnat cu FMI există capitol separat care prevede stimulente pentru Finanţe privind întărirea capacităţii de colectare şi combatere a evaziunii fiscale", a declarat Sebastian Oprescu, potrivit Agerpres.

Citeşte şi:
Miniştrii marionetă şi stimulentele nesimţite de la Finanţe

Preşedintele SNFP a făcut referire la declaraţia lui Traian Băsescu, făcută duminică la o emisiune a postului Pro TV, prin care descria stimulente salariale ca fiind o "bubă clientelară".

"Dacă intrăm în fondul problemei, este clar că a mai ieşit la suprafaţă o bubă clientelară: stimulentele. Stimulentele pentru ce? Pentru nerealizarea veniturilor în bugetul de stat sau pentru ce? (...) Oamenii aceia nu au dreptul să se revolte", a afirmat preşedintele României, amintind că şefii sindicatelor au refuzat să treacă la o grilă de salarizare corectă, menţinând astfel sistemul cu stimulente.

Liderii sindicaliştilor din Finanţe neagă acuzaţiile aduse de preşedintele Traian Băsescu. Ba, mai mult, Vasile Marica, liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetare "Sed Lex", califică declaraţia şefului statului drept "o minciună".

Săptămâna trecută, angajaţii Ministerului de Finanţe, cei din ANAF şi direcţiile judeţene de administrare fiscală au declanşat un conflict spontan deoarece nu şi-au primit stimulentele prevăzute de lege. În urma negocierilor dintre sindicalişti şi oficialii finanţelor, s-a decis deblocarea sumelor pentru acordarea stimulentelor pe baza unor criterii de performanţă ale fiecărui angajat pe locul de muncă.

"Este foarte greu de crezut că vor fi mulţi oameni din finanţe care nu vor primi stimulente. În legea de înfiinţare a ANAF este trecut un capitol prin care se prevăd stimulente pentru angajaţii din finanţe în condiţiile în care aceştia stau 24 de ore la dispoziţia conducerii. Dacă un şofer merge cu inspectorii Gărzii sau o bufetieră stă peste program să asigure cele necesare lucrătorilor este normal ca şi această categorie de personal să primească aceşti bani", a declarat Preşedintele SNFP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite