Stimulentele financiare vor fi acordate pe baza performanţelor până la finalul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiscul, obişnuit să umilească contribuabilul, a ajuns să fie pus la plată pentru asta
Fiscul, obişnuit să umilească contribuabilul, a ajuns să fie pus la plată pentru asta

Guvernul a anunţat, astăzi, acordarea stimulentelor financiare până la finalul lui 2010. Potrivit purtătorului de cuvânt al Exevutivului, stimulentele vor fi acordate pe baza criteriilor de performanţă, după care va fi aplicată Legea salarizării unitare.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, Ioana Munteanu, a anunţat, miercuri, că stimulentele financiare vor fi acordate până la sfârşitul anului pe baza criteriilor de performanţă. Ulterior, va fi implementată Legea salarizării unitare.

Citeşte şi:
Băsescu cere Parlamentului reexaminarea Legii privind stimulentele bugetarilor

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, astăzi, o cerere de reexaminare a Legii care prevede aprobarea OUG 1/2010 privind stimulentele.

Şeful de stat a explicat că această lege "creează discriminări în rândul salariaţilor din administraţia publică" şi "încălcă, în mod vădit, principiile salarizării unitare". Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, cererea de reexaminare a fost transmisă preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.

Sebastian Oprescu: Decizia preşedintelui de a retrimite legea privind stimulentele nu este corectă şi nici morală

Sindicatele au reacţionat, deîndată, la retrimiterea către Parlament a Legii privind aprobarea OUG 1/2010 privind stimulentele. Liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a spus că va analiza această tergiversare a aplicării legii, precizând că funcţionarii publici vor ieşi în stradă, cu siguranţă, în urma deciziei preşedintelui Traian Băsescu.

Problema stimulentelor a pornit de la protestul angajaţilor ai Ministerului Finanţelor, din 13 octombrie, când aproximativ 200 de funcţionari au ieşit pe holurile instituţiei, cerând să le fie acordate sporurile salariale.

Acţiunea spontană de la Bucureşti a "finanţiştilor" s-a extins şi ziua următoare şi a determinat un val de proteste la nivel naţional. În toată ţara, mii de angajaţi de la administraţiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din direcţiile de ocupare a forţei de muncă, din casele de asigurări de sănătate, din asistenţă socială şi din biblioteci oprind lucru în semn de solidaritate cu angajaţii de la Ministerul Finanţelor.

În urma protestului spontan, între sindicate şi reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi ANAF au avut loc mai multe runde de negocieri privind acordarea stimulentelor. În final, doar liderul SNFP a semnat protocolul cu Ministerul Finanţelor privind acordarea acestor drepturi băneşti, informează Mediafax. Ministrul Gheorghe Ialomiţianu le spunea atunci angajaţilor că în 19 octombrie va fi votată în Parlament noua lege ca va asigura o salarizare echitabilă pentru angajaţii din Ministerul Finanţelor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite