Sindicaliştii pichetează miercuri sediul Ministerului Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii din Educaţiei au anunţat că vor picheta miercuri sediul Ministerului Educaţiei, fiind nemulţumiţi de OUG privind calculul salariilor. Liderii Alianţei Bugetarilor au anunţat că un calendar comun al protestelor va fi stabilit după întâlnirea din februarie.

Citiţi şi: Afaceri cu sigilii şi inscripţii, reţetă anticriză

Potrivit liderilor Alianţei Bugetarilor din România Ordonanţa de urgenţă privind calculul salariilor este neconstituţională. Prin urmare, liderii de sindicat ai bugetarilor anunţă că  vor sesiza Avocatul Poporului, solicitând în acelaşi timp sprijinul partidelor şi al Parlamentului.

''Ultima ordonanţă a Guvernului pune capacul peste Ordonanţa 114, în urma căreia se fac disponibilizări şi se vor mai face disponibilizări în învăţământ şi o lege a salarizării unitare care diminuează sporuri, în special în mediul rural. Din partea FSLI, după începerea semestrului doi vom stabili un calendar de proteste '', a declarat Liviu Pop, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

În plus, liderii Alianţei Bugetarilor solicită o întâlnire de urgenţă cu primul ministru având ca obiectiv ultimele legi elaborate fără consultarea sindicatelor.

"Aceasta (OUG, n.r) încalcă un principiu fundamental al UE. Ni se îngrădeşte dreptul de a negocia noi drepturi'', a declarat Anton Hadăr, preşedintele Alma Mater.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite