Buzău: Afaceri cu sigilii şi inscripţii, reţetă anticriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
7 angajati au adust un profit de peste 70 de mii de lei la Super Fit
7 angajati au adust un profit de peste 70 de mii de lei la Super Fit

Spectrul hidos al falimentului care a înghiţit la Buzău peste 400 de firme în anul fiscal 2009 este înfruntat cu success de o mână de investitori curajoşi care şi-au deschis afaceri mici cu până la 10 angajaţi.

Citiţi şi: Numărul şomerilor ar putea atinge un milion de persoane până la jumătatea anului

Fie că este vorba de inscriţionat pahare, de fabricat obiecte de artizanat sau filtre industriale, patronii acestor societăţi spun că pe lângă seriozitatea cu care s-au tratat aceste comenzi şi flexibilitatea onorării cererii reprezintă un atu în lupta cu criza.

Firma Super Fit din municipiul Buzău reprezintă un bun exemplu de urmat pentru buzoienii care vor să se apuce de o mică afacere după ce au devenit şomeri la firmele ce şi-au închis recent porţile.

Mâna de lucru ieftină, preţurile mici la importurile materiei prime dar şi flexibilitatea în proiectarea şi execuţia comenzilor au fost ingredientele care au garantat succesul în acest domeniu. “Am început afacerea în urmă cu trei ani în domeniul filtrelor industriale şi a sigiliilor de butelii. Eu şi asociatul meu am realizat că există o cerere mare în acest domeniu şi ne-am hotărât să riscăm. Avem clienţi din domeniul maritim, al rafinăriilor sau al societăţilor care fabrică amestecuri din pulberi. Executăm serii mici şi unicate şi încercăm să rezolvăm cerinţele beneficiarului. Anul trecut în plină criză am obţinut un profit dublu faţă de 2008 de peste 75 de mii de lei. În prezent avem şapte angajaţi şi ne gândim să mai angajăm personal dacă afacerea se va dezvolta în continuare” spune inginerul Emilian Păsăroiu asociat în cadrul societăţii Super Fit.

Un alt buzoian a reuşit să pună pe roate o afacere de success cu numai 15 mii de euro şi doi angajaţi.

După ce a făcut pionierat în domeniul inscripţionării plasticului, sticlei şi metalului Constantin Săpunaru are în plan chiar să mai angajeze personal la firma  Incript Art.  “Am ieşit cu bine din criza pe care a adus-o anul 2009 , am dublat profitul la 10 mii de ron şi mai mult decât atât am constatat că mai am nevoie de 2 angajaţi. În 2007 am pornit afacerea cu o maşină de gravat metalul pe care am amplasat-o în camera copilului. M-am gândit că fiecare articol care se vinde pe piaţă trebuie marcat într-un fel. Am reuşit să mă întreţin din această activitate şi mi-am dat demisia de la firma de proiectări unde lucram. Acum folosesc un laser pentru inscripţionat obiecte de artizanat, sticlă, plastic şi articole din piele. Afacerea nu este costisitoare şi de clienţi nu mă plâng. La firma mea îşi inscripţionează diverse produse coloşi industriali ca Rotec, Ductil sau Grup Romet” mai spune Constantin Săpunaru.

La debutul anului 2010 la Buzău au fost înregistraţi un număr record de şomeri cu peste 18 mii de persoane aflate în evidenţa AJOFM.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite