Talmeş-balmeş în a şaptea zi de proteste: Orban, Mazăre, "Ştiinţa nu moare" şi Ţinutul Secuiesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu venirea în Piaţa Universităţii a participanţilor la mitingul USL de la Arcul de Triumf şi din Piaţa Victoriei, numărul oamenilor adunaţi în centrul Capitalei a ajuns la 1.500. Tensiunea este mare, a şaptea zi de proteste începând să semene din ce în ce mai mult cu ziua de duminică, cea mai violentă de la răzvrătirea românilor pe străzile Bucureştiului.

Revoluţionari, tineri, bugetari, USL-işti, jandarmi, microbişti, politicieni. În Piaţa Universităţii s-au adunat toate categoriile de oameni.

Deşi a fost huiduit şi ieri de protestatari, liderul PNL Ludovic Orban şi-a forţat din nou norocul şi a ieşit în stradă, în mijlocul mulţimii adunate la "kilometrul zero" al protestelor. După ce a fost îmbrâncit de câţiva manifestanţi, jandarmii au format un cordon în jurul lui şi l-au escortat în afara tumultului din Piaţă.

(ora 18.00)

image

Edilul Constanţei, Radu Mazăre, este un alt om politic care a venit la Bucureşti pentru a apărea în faţa maselor. Reacţia a fost, însă, aceeaşi. După câteva huiduieli şi încercări ale protestatarilor de a ajunge la el, Mazăre s-a retras într-un loc mai sigur.

Împărţirea Pieţei

Între timp, cele peste 1.500 de persoane prezente în Piaţa Universităţii "şi-au împărţit teritoriul" în funcţie de apartenenţa politică, de vârstă şi de opţiunile sportive. În timp ce zona din faţa Teatrului Naţional este populată de revoluţionari sau pe persoane trecute de prima tinereţe, vizavi, în faţa Facultăţii de Arhitectură (la Fântână), se află suporterii din galerii.

Bulevardul a fost "revendicat" de USL-iştii abia ajuns în Piaţa Universităţii de la mitingul care a avut loc astăzi la Arcul de Triumf. Deşi mai multe cordoane de jandarmi au încercat să oprească înaintarea lor, ei au blocat bulverdul Magheru, dintre Piaţa Romană şi Universitate, şi şi-au continuat marşul către Centru.

Lozincile scandate de mulţime sunt, la rândul lor, la fel de diferite precum grupurile adunate în Piaţă. Începând cu deja clasicul "Jos Băsescu", au fost auzite scandări ca "PDL şi USL, aceeaşi mizerie!", "Basarabia, ţinut românesc", "Ştiinţa nu moare" şi "Ţinutul Secuiesc, pământ românesc".

image
image
image

Pe aceeaşi temă:
Editorial, Grigore Cartianu: Piaţa Universităţii a murit!

VIDEO Rromii, traficanţi de maşini, strigă „Jos Băsescu" din cauza taxei auto

CAMERA ASCUNSĂ Prohibiţia, mama profitului: un alt local din centrul Capitalei vinde ilegal alcool!

LIVETEXT Ziua a şaptea petrecută în stradă: protestatarii au rupt gardurile de protecție de la Universitate

VIDEO Piaţa Universităţii: Dragoste în vremea revoluţiei

A doua baie de mulţime pentru Ludovic Orban: a fost din nou bruscat de protestatarii de la Universitate

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite