Se întâmplă în România. Cazuri şocante de tratament medical greşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţiile chirurgicale au fost reclamate de malpraxis
Intervenţiile chirurgicale au fost reclamate de malpraxis

Un tânăr diagnosticat cu sinuzită cronică a ieşit din operaţie fără 14 dinţi, din cauza unei greşeli medicale. Acesta este cel mai recent, dar unul din multele cazuri de malpraxis din România.

Medicul de la Spitalul Colţea este acum cercetat penal, după ce tânărul l-a acuzat că i-a scos 14 dinţi în timpul operaţiei de sinuzită. Pacientul are nevoie de apriximativ 16.000 de euro pentru a-şi reface dantura.

Din cauza unei greșeli medicale, un tânăr a ieșit din operație fără 14 dinți

Vitcima unei greşeli medicale a fost şi un tânăr din Ploieşti, care suferea de meningită, iar echipa de medici de la Spitalul de Urgenţă l-a operat de apendicită, la sfărşitul lunii august. După ce a ajuns la spital cu dureri de stomac, ploieşteanul a fost trimis acasă, după consultul iniţial. Pentru că se simţea tot mai rău, Giovani Stana a revenit la spital, unde, după analize, medicii l-au opperat de apendicită. Starea lui s-a înrăutăţit însă după operaţie. Medicii de la Bucureşti, unde a fost transferat, au constatat că omul are, de fapt, meningită şi a intrat în comă. „După șase zile de plimbări cu salvarea la urgențe, după o operație inutilă, i s-a făcut o puncție lombară și laboratorul a dat verdictul de meningită virală. Starea lui actuală este foarte gravă ", a declarat mama bolnavului, Viorica Stana.

Un pacient a fost operat de apendicită, deşi avea meningită. Acum este în comă

Un bărbat a murit azi în timp ce aştepta să îi vină rândul la cabinetul de oncologie, la Policlinica „23 August” din Buzău. Bătrânul a fost externat de curând pentru că se simţea bine. El venise doar să ridice nişte acte. Omul suferea de cancer.

Un bolnav de cancer a murit în timp ce aștepta la rând la policlinică

La mijlocul lunii iulie, unul din medicii anestezişti la Spitalul Judeţean din Vaslui era anchetat, după ce două persoane au murit, în mai puţin de două săptămâni, cel mai probabil, din cauza anesteziilor: o tânără de 16 ani, operată de apendicită, şi un bărbat, operat de hernie de disc.

O fată de 16 ani a murit la Spitalul Județean din Vaslui în urma unei anestezii. Cu o săptămână în urmă, un tânăr a murit din aceeași cauză

În luna mai, o fetiţă de patru ani, din Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, a murit în condiţii neelucidate, după ce a fost internată cu diagnosticul „roşu în gât”. Pe certificatul de deces înmânat părinţilor este notat “stop cardio- respirator acut”.

Ultimele cuvinte ale fetiţei care a murit în mod suspect la Spitalul „Alfred Rusescu”: „Mă doare, mami meu, mă doare”

La Turnu Severin, în luna martie, o fetiţă a fost operată de două ori într-un interval de două săpămâni, pentru apendicită. A doua oară, pe semnătura surorii mai mari, din cauza riscului implicat de două proceduri de anestezie la un interval atât de scurt. Mama fetelor a revenit în ţară de la muncă şi a depus plângere penală pentru operaţiile pe bandă rulantă la care a fost supus copilul.

Acuzaţii de malpraxis la adresa unui medic ghirurg din Drobeta Turnu Severin

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite