VIDEO Acuzaţii de malpraxis la adresa unui medic ghirurg din Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carla Gusan alături de fiica sa operată
Carla Gusan alături de fiica sa operată

Carla Gusan, mama unei fetiţe, de 14 ani, acuză medicul chirurg de faptul că i-a operat copilul de două ori, în decurs de două săptămâni

 Femeia, care era plecată la muncă în Franţa, s-a întors în ţară când a aflat ce s-a întâmplat cu fetiţa ei. Ea povesteşte că mezina familiei, Roxana Gusan, aflată în grija unei surori, de 19 ani, a fost adusă la spital pe 13 februarie şi că a fost operată de apendicită.

După şapte zile, fetiţa a fost externată, când s-a reîntors pentru scoaterea firelor, asistenta i-a comunicat surorii mai mari, care o însoţea pe minoră, că vindecarea nu decurge normal.

Fetele au revenit a doua zi la Spitalul Judeţean Mehedinţi şi medicul a fost informat că fata nu se simte bine, dar cele două tinere au fost trimise acasă. După o săptămână, Roxana Gusan s-a întors iar la urgenţe şi a fost trimisă la Secţia de boli infecţioase de la Spitalul Grecescu pentru că are un microb în stomac.

După ce s-a infirmat şi acest diagnostic, fata a ajuns din nou  la Spitalul Judeţean. Aici, medicii au pregătit-o  pentru cea de-a doua operaţie şi au cerut rudelor, care o însoţeau pe tânără, să semneze pentru operaţie pentru că se efectua o a doua anestezie într-un timp scurt.

Motivul,  o infecţie ginecologică. Rudele alarmate de neclarităţile în emiterea unui diagnostic au luat copila şi au mers la un cabinet ginecologic particular  pentru analize  mai complexe.

„Domnul doctor Pătraşcu i-a făcut un ecograf şi a scris pe foaie, peritonită acută, operată urgent maximum patru ore. După cea de-a doua operaţie, medicul chirurg a spus că a decurs bine intervenţia şi că a fost vorba de puroi pe ambele trompe uterine.

Când a venit prima dată la urgenţe de ce i s-a făcut operaţie de apendicită fără să se depisteze şi această infecţie ”, întreabă mama fetiţei.

 Conducerea Spitalului Judeţean Mehedinţi  va face o anchetă internă, iar mama fetiţei a depus o plângere şi la Colegiul Medicilor împotriva doctorului care i-a operat de două ori copilul.

„Este un punct de vedere strict medical pe care se pronunţă Colegiul Medicilor, eu mă pot pronunţa decât în privinţa modului în care a fost tratată micuţa, dar mămica nu are nicio plângere în acest sens.Vom face o anchetă şi vom lua măsurile necesare”,a declarat Densie Buzulică, director medical Spitalul Judeţean Mehedinţi. În urma acestor acestor anchete se va stabili dacă doctorul are vreo culpă medicală.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite