Jeffrey Franks (FMI): Stimulentele trebuie acordate doar celor care colectează taxe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sosit în România cu ocazia noii misiuni a Fondului Monetar Internaţional ce se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 20 octombrie - 1 noiembrie, negociatorul-şef pentru ţara noastră, Jeffrey Franks, a declarat că stimulentele trebuie să fie limitate şi acordate doar angajaţilor din cadrul Ministerului de Finanţe care se ocupă strict de colectarea impozitelor şi a taxelor.

Negociatorul-şef al FMI pentru România, Jeffrey Franks, a comentat protestul "finanţiştilor" început săptămâna trecută, din cauza tăierii stimulentelor pe care le primeau pe lângă salariul lunar, informează realitatea.net.

Citeşte şi:
Delegaţia FMI discută cu autorităţile române. Franks: Deocamdată, evoluţia economiei arată destul de bine

Începe concursul de frumuseţe în faţa FMI

În opinia lui Franks, trebuie încurajaţi doar bugetarii care se ocupă strict de colectarea dărilor către stat. "Trebuie să ne asigurăm că îi plătim pe oameni aşa cum trebuie, să îi încurajăm să colecteze impozitele, dar să fim cinstiţi şi cu ceilalţi bugetari", a declarat negociatorul-şef al FMI.

"Plata de bonusuri şi stimulente ar trebui să fie limitată, să fie doar pentru cei care joacă un rol important în colectarea impozitelor", a atras atenţia Jeffrey Franks.

"Oricare ar fi efectele asupra salariului, vrem să ne asigurăm că oamenii sunt plătiţi adecvat", a adăugat Franks, referitor la nivelul de salarizare al angajaţilor din cadrul Ministerului de Finanţe. Totuşi, reprezentantul FMI a menţionat că plata stimulentelor trebuie efectuată ţinând cont de bugetul "foarte redus" de care dispun autorităţile.

Jeffrey Franks a sosit recent în ţară pentru a participa la noua misiune FMI ce se va desfăşura la Bucureşti în perioada 20 octombrie - 1 noiembrie. Pe agenda discuţiile se află creşterea salarială pentru bugetari, de la 1 ianuarie, precum şi bugetul pe 2011. Autorităţile şi experţii de la Washington vor decide cu cât pot fi majorate salariile angajaţilor la stat şi cum va arăta bugetul României anul viitor. Totodată, vizita delegaţiei FMI va fi şi prilejul lansării negocierilor pentru un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite