Avocaţii judecătorului Florin Costiniu, implicat în cazul Voicu, cer anchetă privind scurgerea de informaţii din dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Costiniu era foarte supărat că „manevra“ n-a mers
Florin Costiniu era foarte supărat că „manevra“ n-a mers

Avocaţii magistratului Florin Costiniu, implicat în dosarul în care senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, au depus două plângeri către procurorul şef al DNA, Daniel Morar şi procurorul general, Codruţa Kovesi, prin care solicită demararea unor anchete privind modul şi sursa scurgerilor de informaţii în cazul senatorului Voicu.

Cei doi avocaţi ai judecătorului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie acuzat că ar fi intervenit în anumite dosare în favoarea oamenilor de afaceri prieteni cu senatorul Voicu, Viorel Spânu şi Adrian Miclescu, le cer procurorilor anticorupţie şi celor de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul General să afle de unde şi cum a fost posibilă scurgerea în presă a unor documente confidenţiale din dosarul senatorului PSD.

Potrivit acestora, publicarea în presă a stenogramelor înregistrărilor din cazul Voicu a adus grave prejudicii atât anchetei, cât şi dreptului la apărare garantat de Constituţia României.

Apărătorii magistratului menţionează că lor le-a fost refuzat dreptul de a consulta actele din dosar pe 4 ianuarie, deoarece erau acte premergătoare anchetei. Totuşi, ulterior, mai multe înregistrări au ajuns în presă.

În plângerea adresată procurorului general Laura Codruţa Kovesi avocaţii lui Costiniu au sesizat că trebuie iniţiată o anchetă privind scurgerea de informaţii din dosar pe traseul  DNA - MJ - Senatul României.

Surse judiciare citate de Mediafax arată că la momentul transmiterii către Ministerul Justiţiei a dosarului Voicu, doar volumele de urmărire penală au fost sigilate, nu şi referatul, acesta fiind astfel la dispoziţia oricui era interesat.

Apariţia în presă a unor probe din dosarul Voicu nici nu ajută, nici nu strică anchetei, pentru că acestea au fost administrate, a declarat, pentru RFI, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, citat de agenţia de presă.

Senatorii au aprobat astăzi solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, înregistrându-se doar un vot peste minimum necesar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite