VIDEO Senatul a dat aviz pozitiv pentru arestarea lui Voicu / Senatorul PSD a fost dus de urgenţă la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Voicu
Cătălin Voicu

Senatul a dat aviz pozitiv pentru încuviinţarea arestării lui Cătălin Voicu. Senatorul PSD a fost dus de urgenţă la spital după ce i s-a făcut din nou rău, de data aceasta pe scările exterioare ale Senatului. Se pare că senatorul s-ar fi prăbuşit chiar la intrearea în Senat şi s-ar fi lovit la cap. El a fost dus tot la Spitalul Universitar. Senatorul fusese internat, marţi-noapte, în jurul orei 1.00, la Spitalul Universitar din

UPDATE 15.40 Senatul a vizat pozitiv încuvinţarea arestării lui Voicu. Din totalul de 137 de senatori şi-au exprimat votul 112, iar, dintre aceste voturi, 70 au fost "pentru", 40 împotrivă", iar două voturi au fost anulate. Erau necesare cel puţin 69 de voturi favorabile. Votul a fost secret, cu bile.

UPDATE 15.30 S-a încheiat procedura de vot şi a început numărarea voturilor.

UPDATE 15.25 Crin Antonescu a declarat că a votat pentru trimiterea în instanţă a senatorului Voicu.

De asemenea, şeful liberalilor a spus că  "pregătim o moţiune pe chestiunea educaţiei, care mi se pare că este cea mai arzătoare chestiune care există pe agenda publică din România în acest moment. "

UPDATE 15.10 Geoană a propus votul secret prin bile conform regulamentului Senatului în cazul Voicu. Propunerea a fost acceptată cu 108 voturi favorabile, două abţineri şi niciunul împotrivă.

UPDATE 15.09 Senatorul PNL Ioan Ghişe a anunţat, miercuri, în plen, că parlamentarii PNL vor vota pentru încuviinţarea arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, respectiv în favoarea solicitării adresate Senatului de către DNA.

"Votul nostru este politic. PNL este dispus să sprijine justiţia pentru înfăptuirea dreptăţii", a spus Ghişe, care a adăugat, însă, că, dacă ar fi fost senator independent şi nu membru al partidului, nu ar fi votat în favoarea arestării senatorului Cătălin Voicu.

UPDATE 14.38 Senatul a început şedinţa în care urmează să decidă asupra cererii DNA de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi de fals în înscrisuri.

UPDATE 14.20  Senatorul Cătălin Voicu a fost dus de urgenţă la spital după ce i s-a făcut rău chiar la intrarea în Palatul Parlamentului. Senatorul a fost internat şi este supus unui control medical.

UPDATE 14.01 Senatorii decid dacă dau aviz pentru arestarea senatorului Cătălin Voicu.

UPDATE 13.05 Un oficial al Spitatului Universitar Bucureşti a declarat că problema sa de sănătate este "una reală". "Pacientul a ajuns la noi adus de serviciul de ambulanţă. În cursul dimineaţii domnia sa a decis să se externeze şi acum nu se mai află în spital", a declarat Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Popescu a mai adăugat că senatorul Cătălin Voicu a primit "tratament la externare" şi că nu se vor da detalii referitoare la starea sa de sănătate. "Pacientul şi-a exprimat dorinţa să nu dezvăluim detalii asupra stării sale de sănătate. S-a prescris un tratament la externare. Dumnealui a decis să părăsească instituţia şi a semnat pentru acest lucru", a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului.

UPDATE 11.45 Senatorul PSD Cătălin Voicu a părăsit, miercuri, Spitalul Universiar din Bucureşti, după ce a fost internat, marţi-noapte, la secţia de Cardiologie a acestei instituţii. "Pacientul a cerut externarea deşi medicii au dorit să continue investigaţiile medicale", a spus Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

UPDATE 11.20 În urmă cu câteva minute, senatorul PSD Cătălin Voicu şi-a cerut externarea, pe propria răspundere, pentru a putea fi prezent la plenul Senatului, şedinţă care va începe la ora 14.00. Voicu era internat la secţia Cardiologie a Spitalului Universitar din Capitală, instituţie care a organizat o conferinţă de presă la ora 13.00, conducerea spitalului urmând să prezinte starea de sănătate a demnitarului.

UPDATE 11.10 Senatorul PSD Cătălin Voicu se află în stare stabilă, însă rămâne, deocamdată, internat la secţia de Cardiologie. La ora 13.00 a fost anunţată o conferinţă de presă în ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Cătălin Voicu, demnitarul dorind să fie prezent la plenul Senatului care va începe la ora 14.00.

UPDATE 11.00 Cătălin Voicu a anunţat, prin intermediul unor colegi de partid, că se va prezenta la Senat, pentru şedinţa de plen de miercuri. Voicu l-a sunat pe Ioan Toma şi l-a informat că va fi prezent la vot şi la audiere, chiar dacă, în acest moment, demnitarul se află la Spitalul Universitar Bucureşti.

UPDATE 10.30 În cazul în care conducerea Spitalului Universitar din Capitală va transmite, miercuri, până la ora 14.00, către Senatul României, un document prin care să se ateste că senatorul Cătălin Voicu nu poate fi audiat, atunci această instituţie ar putea să amâne votul plenului, lucru datorat stării de sănătate al demnitarului.

Conform Realitatea, familia Voicu a apelat marţi-noaptea serviciul de urgenţă 112 deoarece senatorul PSD s-a simţit rău şi a avut probleme cu tensiunea. După ce au petrecut mai bine de o oră la domiciliul demnitarului, în încercarea de a-i stabiliza starea de sănătate, medicii au decis ca acesta să fie transportat la spital.

Mai citiţi şi:

Comisia Juridică a Senatului: Aviz favorabil pentru arestarea lui Voicu. Voturi: 8-3

Boc: "Stenogramele explică de ce PSD-ul insista ca Voicu să ocupe Ministerul de Interne"

Cătălin Voicu a ajuns la Spitalul Universitar în jurul orei 3.00 şi a fost imediat luat în primire de medicii de gardă. După ce l-au spus la mai multe teste medicale şi au constatat că Voicu are o hipertensiune arterială, doctorii au decis ca senatorul Cătălin Voicu să îşi petreacă noaptea în spital, fiind internat la secţia de Cardiologie.

După ce senatorii jurişti au aprobat cererea DNA privind arestarea lui Cătălin Voicu, plenul Senatului va decide astăzi dacă va da aviz favorabil şi îl vor trimite pe Voicu în arest.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite