Doi elevi români au luat premiul I la Concursul Internaţional de Ştiinţe şi Inginerie INTEL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Roşu de la Colegiul Naţional “Emanoil Gojdu” din Oradea şi Paul Şucală de la Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău au câştigat premiul I la Concursul Internaţional de Ştiinte şi Inginerie INTEL, defăşurat în perioada 9-14 mai la San Jose, California.

Cei doi elevi de clasa a XII-a au realizat un sistem activ de prevenire accidentelor rutiere, cu ajutorul căruia se scanează suprafaţa din faţa autovehiculului şi  se calculează probabilitatea producerii unui accident.

Citeşte şi:

Ieşenii care duc România la Olimpiada de Ştiinţe a Europei


În cazul în care există risc de accident, controlul maşinii este preluat parţial de aparatura de la board-ul maşinii şi în acest mod accidentul este evitat. Cristian şi Paul au primit din partea juriului câte 3.000 de dolari.


La aceeaşi competiţie a mai fost premiat şi Ionuţ Budişteanu, elev în clasa a IX la Coelgiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea. Ionuţ a participat cu un proiect despre inteligenţa artificială, pentru care a primit premiul I din partea Asociţiei pentru Maşini de Calcul.

Concursul Intel este cea mai mare competiţie internaţională pentru liceeni, la care participă anual peste 1.600 de elevi din 50 de ţări.





Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite