Dosarul „Vrăjitoarelor”. Judecătorii arată că Oana Zăvoranu nu era sub influenţa „unei forţe supranaturale malefice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Zăvoranu
Oana Zăvoranu

Judecătorii Tribunalului Ilfov au motivat de ce nu au emis mandate de arestare preventivă pe numele vrăjitoarelor Vanessa- Roxana Lider şi Melisa- Rada Mincă. Părţile vătămate au dat bani de bună-voie vrăjioarelor, pentru serviciile prestate, este una din conluziile magistraţilor. Pe de altă parte, instanţa a respins ca nepertinente, susţinerile Oanei Zăvoranu că aceasta ar fi încheiat mai multe acte cu vrăjitoarele sub influen

Citeşte şi:
EDITORIAL: "Forţa supranaturală malefică" a incompetenţei din Justiţie

„Este neîndoielnic că, pe de o altă parte, cele patru părţii vătămate cunoşteau, prin intermediul publicităţii pe care şi-o făcea inculpata (n.r. vrăjitoarea Melisa, Rada Mincă) natura serviciilor pe care aceasta le prestează, precum şi faptul că în schimbul acestor servicii inculpata pretinde diverse bunuri sau sume de bani. Prin urmare, este evident că inculpata nu le-a indus în eroare pe cele patru părţi vătămate prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate”, şi-au motiviat decizia magistraţii.

Vrăjitoarele i-au luat maşina Oanei Zăvoranu, ameninţând-o că va muri într-un accident rutier!

Instanţa a mai arătat că nu le-a indus în eroare pe cele patru persoane prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase, dar că „părţile vătămate au acţionat în deplină cunoştinţă de cauză şi potrivit propriilor convingeri, achitând inculpatei contravaloarea serviciilor prestate de aceasta.”


Cazul Zăvoranu: „Forţele supranaturale malefice” nu au suport probatoriu

În cazul Oanei Zăvoranu, Tribunalul ilfov a constata că Oana Zăvoranu i-a înstrăinat vrăjitoarei Vanessa autoturismul aflat în patrimoniul societăţii comerciale al cărui administrator este în schimbul sumei de 21.000 lei.  De asemenea, a reţinut că cedeta i-a vândut apartamentul proprietate personală unui inculpat din dosar,  în schimbul sumei de 50.000 Euro. Nu în ultimul rând Oana Zăvoranu a împrumutat de la unul din persoanele cercetate în dosar,  la data de 22.07.2011, suma de 174.800 Euro, garantând executarea obligaţiei cu apartamentul proprietate personală

„Toate cele trei convenţii, dintre care ultimele două autentificate de notarul public, fac, în lipsa unor probe concludente, dovada deplinului acord de voinţă al părţilor, susţinerile părţii vătămate Zăvoranu Ioana că ar fi contractat sub influenţa unei forţe supranaturale malefice nefiind pertinente şi neavând suport probatoriu”, susţin judecătorii

Vrăjitoarea a fost recompensată în schimbul „serviciilor”


Potrivit motivării, prin publicitatea pe care şi-o face în presa scrisă (ziare, reviste, anunţuri la mica publicitate), audiovizuală (emisiuni televizate, interviuri) afişe şi bannere, Rada Mincă.  se prezintă ca fiind una dintre cele mai mari vrăjitoare sau clarvăzătoare, arătându-şi permanent disponibilitatea unei aşa-zise consultaţii la domiciliu său sau prin intermediul oricăror mijloace de comunicare, definindu-se ca fiind o persoană care poate rezolva problemele financiare, de sănătate, afective, profesionale, etc. ale persoanelor aflate în dificultate.

„Astfel cum rezultă atât din declaraţiile părţilor vătămate, cât şi din susţinerile inculpatei, în schimbul prestării acestor servicii, cele patru persoane au recompensat-o pe Mincă Rada  cu diverse bunuri şi sume de bani”, mai arată judecătorii.


Magistraţi: „Nu sunt indicii temeinice în dosar”


În consecinţă, văzând că în speţă nu este întrunită condiţia esenţială a existenţei unor indicii temeinice că inculpaţii au săvârşit faptele pentru care sunt cercetaţi (n.r. înşelăciune şi şantaj), Tribunalul constată că este de prisos analizarea celorlalte condiţii prevăzute de dispoziţiile art. 148 lit. f C.pr.pen (n.r. c) inculpatul a fugit ori s-a ascuns in scopul de a se sustrage de la urmarire sau de la judecata, ori a facut pregatiri pentru asemenea acte, precum si daca in cursul judecatii sunt date ca inculpatul urmareste sa se sustraga de la executarea pedepsei). Pentru aceste motive, va respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov”, au conchis judecătorii Tribunalului Ilfov.
Recursul în acet dosar va fi judecat în săptămâna următoare la Curtea de Apel Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite