Ce spun cititorii adevărul.ro despre corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii sunt cel mai folosit mijloc pentru corupere
Banii sunt cel mai folosit mijloc pentru corupere

Dezbaterea despre corupţia din România a stârnit discuţii pe adevarul.ro. Mulţi dintre cititori susţin că în ţara noastră corupţia e generalizată

Oamenii care au comentat pe adevărul.ro  s-au confruntat cu situaţii în li s-a cerut bani sau pur şi simplu li s-a dat de înţeles că ar fi mai bine să dea bani. De la permisul de muncă şi până la medici, comentariile de pe adevărul.ro confirmă parcă rezultatele studiilor internaţionale cu privire la domeniile în care se dau cele mai multe atenţii: sănătatea, poliţia sau administraţiilor financiare.

Iată mai jos câteva comentarii:

Jackie : "Mi-am petrecut, în acest an, concediul în România. La sosire, am mers la un magazin, din apropiere, să cumpăr ceva de mâncare. Ei bine, dupa ce am făcut comanda, am platit şi ,am aşteptat, aşa cum se întâmplă aici, în ţara civilizată, în care trăiesc, ca vânzătoarea să-mi dea şi bon. Am asteptat, degeaba,cind i-am cerut bonul de casa, mi-a aruncat o privire teribila".

Gigi PREDA:"La poliţie nu dau şpagă deşi mi se cere frecvent, iar rezultatul refuzului este de fiecare dată o sancţiune exagerată pentru a reacţiona altfel data viitoare. dar, deşi este mai complicată calea justiţiei, în loc să reacţionez altfel data viitoare m-am obişnuit să contest şi sa câstig în instanţe anularea presupuselor sancţiuni. Ce facem însa cu personalul medical? Aici lucrurile sunt mult mai complexe pentru ca nu putem asocia refuzul cu "sancţiunile exagerate". Dacă veţi putea crede, şi îmi asum toată responsabilitatea pentru ceea ce scriu, mi s-a întâmplat de curând să mi se ceară şpagă la Institutul Marius Nasta din Bucureşti pentru o operatie de cancer la plamani. Pacientul era socrul meu, iar şpaga negociata de doctor pentru toată echipa lui era suma de 3000 lei".

Dorel: "am vrut să dau examen la o instituţie locală, mi s-a cerut bani înainte de examen, mi-a parut rău că nu le-am dat pe mâna instituţiilor competente, o cunoştiinţă din instituţia la care am vrut să dau examen, mi-a spus, aşa se procedează, nimeni nu este angajat fără să dea mită sau să fii cunoştiinţă, pilă sau relaţia cuiva.

wernner : Parlamentul să adopte legea averilor ilicite şi modalităţile de confiscare la-vezi exemplul Croaţiei.
Xanax: pedeapsa capitală, confiscarea totală a averilor şi închisoare pentru membrii familiilor care au beneficiat de foloase necuvenite.

Marcel: În primul rând, românii trebuiesc să înţeleagă ce e corupţia şi că cel ce dă şpagă e la fel de vinovat ca cel ce primeşte şpagă . Gândiţi-vă că cei ce dau şpagă trebuiesc aduşi în faţa instanţelor judecătoreşti. Cum combate US corupţia: în primul rând condamnă pe ambii atât cei ce dau, cât şi cei ce iau şpagă, în mod egal....

SPUNE-ŢI PĂREREA DESPRE CORUPŢIA DIN ROMÂNIA!

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite