SPUNE-ŢI PĂREREA DESPRE CORUPŢIA DIN ROMÂNIA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Falsurile pot fi identificate destul de ușor
Falsurile pot fi identificate destul de ușor

Vi s-a întâmplat ca funcţionarii de la care aţi cerut un documente să vă ceară şpagă? Dar la medic aţi dat vreodată „atenţii” în bani sau în alte produse? V-a oprit vreun poliţist în trafic şi v-a cerut bani pentru a nu vă lua permisul de conducere? De Ziua Internaţională Anticorupţie (9 decembrie), "Adevărul" vă invită să vă spuneţi părerea despre corupţia din România!

Faptele de corupţie au loc în fiecare zi. Ultimul index de percepţie a corupţiei întocmit de Transparency International în 2011 arată că România ocupă locul 75, la egalitate cu China. Indexul a monitorizat în total 182 de ţări.

Romania a atins în 2011 un punctaj de 3,6, ceea ce a dus la situarea  pe antepenultimul loc în rândul ţărilor UE, în faţa Greciei (3,4) şi Bulgariei (3,3).

Anul acesta, Noua Zeelanda este ţara cea mai puţin coruptă, cu un indice de 9,5.

Pe de altă parte, un  alt studiu cu privire la corupţie realizat la nivel internaţional, în 2010, de Transparency International arată că o persoană din patru a luat mită în cursul anului trecut. „Şpăgile”  au fost date funcţionarilor din domenii precum sănătatea, educaţia sau administraţiile financiare. Acelaşi sondaj arată că, la nivel mondial, poliţia este cea mai coruptă, 29% din cei chestionaţi au răspuns că atunci când au avut relaţii cu poliţia au dat mită.

 De Ziua Internaţională Anticorupţie (9 decembrie), "Adevărul" vă invită să vă spuneţi părerea despre corupţia din România!

Care sunt propunerile dumneavostră pentru combaterea corupţiei din România?

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite