Vanghelie şi Chiliman vor fi audiaţi la DNA, în dosarul Dan Diaconescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA l-au contactat telefonic pe primarul sectorului 1 al muncipiului Bucureşti, Andrei Chiliman, pentru a fi audiat în dosarul patronului OTV, Dan Diaconescu. Alături de acesta, şi edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost chemat la DNA pentru audieri.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1, Alexandru Ichim, a declarat că primarul Andrei Chiliman a primit un telefon de la un reprezentant al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care l-a informat că este chemat la DNA pentru audieri în dosarul lui Dan Diaconescu, transmite realitatea.net.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1 a menţionat că Andrei Chiliman nu are niciun fel de legătură cu acest caz şi că nu a discutat la telefon cu Dan Diaconescu, declaraţia lui Ichim contrazicând astfel declaraţiile patronului OTV, care le-ar fi spus procurorilor că edilul Andrei Chiliman a fost unul dintre primarii invitaţi în diverse emisiuni de-ale sale.

"Probabil vor fi chemaţi la DNA toţi primarii de sector. Andrei Chiliman nu are nicio legătură cu cazul, nu a purtat conversaţii telefonice cu Dan Diaconescu şi nu a participat la emisiuni la OTV. Persoana care a sunat nu a precizat în ce zi ar trebui să se prezinte domnul Chiliman la DNA. Primarul, prin avocaţii săi, a cerut să fie chemat printr-o adresă oficială", a menţionat Ichim.

Potrivit unor surse municipale, şi primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost şi el chemat la DNA, în cazul patronului OTV.

Citeşte şi:

Reporter de-al lui Diaconescu prins în flagrant în timp ce şantaja un primar sibian

image

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, audiat la DNA în dosarul lui Dan Diaconescu

Edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost audiat, joi, de procurorii anticorupţie, ca martor în dosarul în care realizatorul TV Dan Diaconescu este acuzat de şantaj. Procurorii au atras atenţia că într-o discuţie telefonică, Dan Diaconescu era întrebat de interlocutor dacă "a vorbit cu primarul" şi l-au chestionat pe edilul Capitalei referitor la o posibilă legătură cu acest caz. "Ei bine, uite că nu sunt eu primarul", a replicat Sorin Oprescu, precizând că în mod categoric nu despre el este vorba în acea interceptare.

Chemarea la DNA a primarilor Sorin Oprescu, Andrei Chiliman şi Marian Vanghelia vine ca urmare a declaraţiei lui Dan Diaconescu, potrivit căreia el nu a vorbit niciodată cu primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, şi că, în schimb, în convesaţiile telefonice din posesia procurorilor anticorupţie ar putea fi vorba de unul dintre cei trei edili din Bucureşti, pe care el i-a avut invitaţi în diverse emisiuni.

Citeşte cum a fost reţinut Dan Diaconescu de procurorii DNA, acuzaţiile care îi sunt aduse şi declaraţiile acestuia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite