LIVE Dezbateri în Parlament la bugetul de stat pe 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul discută bugetul pe anul în curs
Parlamentul discută bugetul pe anul în curs

Camera Deputaţilor şi Senatul au reluat miercuri dezbaterile la proiectul bugetului de stat pe anul 2010, parlamentarii ]ncepând cu articolul 15 din proiect, acolo unde au rămas marţi seara. Programul de miercuri durează până la ora 22.00.

UPDATE 17.58 Deputaţii şi senatorii analizează de mai bine de două ore amendamente care vizează alocarea de fonduri pentru refacerea sau construcţia unor biserici şi mănăstiri.

UPDATE 16.40 Parlamentul a respins propunerea comisiilor de buget-finanţe de reducere a bugetului Curţii Constituţionale

UPDATE 14.26 S-a trecut la dezbaterea anexelor: plenul Parlamentului a finalizat adoptarea articolelor proiectului de buget de stat pe anul 2010 şi a trecut la dezbaterea anexelor, aprobând bugetele Preşedinţiei, Senatului, Camerei Deputaţilor, ICCJ, Consiliului Legislativ şi Curţii Constituţionale.

Camera Deputaţilor şi Senatului au finalizat analizarea pe articole a proiectului de buget, amânând pentru final adoptarea articolului care precizează veniturile şi cheltuielile acestui proiect.

UPDATE 14.19 Parlamentarii au adoptat, miercuri, în lipsa deputaţilor şi senatorilor PSD, articolele din proiectul de buget care se referă la alocarea sumelor defalcate din TVA bugetelor locale, în varianta Guvernului, respingând toate amendamentele propuse de comisiile de buget-finanţe.

UPDATE 13.00 Senatului şi Camera Deputaţilor au reluat şedinţa în plen în absenţa parlamentarilor PSD, întruniţi într-o şedinţă de grup. După reluarea şedinţei, parlamentarii au votat, în ansamblu, articolul 16 al proiectului bugetului de stat pe 2010.

UPDATE 12.15 Grupurile parlamentare PSD s-au retras de la dezbateri din cauza unui amendament prin care se alocă 10% în plus consiliilor judeţene pentru programele de dezvoltare şi cheltuieli curente.

UPDATE 10:58 Trei amendamente adoptate în comisii, respinse de plen, printre ele numărându-se şi unul care a stârnit dezbateri aprinse marţi seară înaintea încheierii şedinţei.

Este vorba despre un amendament care prevede că alocarea resurselor bugetare către unităţile administrativ-teritoriale pentru finanţarea lucrărilor de investiţii în infrastructură se face în următoarea ordine: achitarea facturilor restante recunoscute de ordonatorii principali de credite, asigurarea cofinanţării proiectelor cu finanţare nerambursabilă din fonduri europene, asigurarea fondurilor pentru continuarea lucrărilor de investiţii începute şi pentru investiţii noi.

UPDATE 10.50 Pauză de consultări. Discuţiile au fost întrerupte în timp ce parlamentarii ar fi trebuit să analizeze un amendament care viza majorarea bugetului pentru Ministerului Agriculturii.

UPDATE 10.00 Liderii grupurilor parlamentare nu s-au înţeles în comisia de buget-finanţe, pe marginea cheltuirii banilor în teritoriu, astfel că şedinţa a fost suspendată şi va fi reluată în jurul orei 13.00.

Au mai ramas de discutat 14 articole din 29, plus anexele care conţin bugetele ministerelor. La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 268 parlamentari din totalul de 470, fiind absenţi 202.

După o zi de marţi plină de certuri şi întreruperi, parlamentarii au suspendat şedinţa plenului mai devreme cu o jumătate de oră din lipsa cvorumului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite