Dezbaterile la bugetul pe 2010, întrerupte marţi seara din lipsa cvorumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbaterile la bugetul de stat pe 2010 au fost suspendate marţi seară la ora 21.14 din lipsa cvorumului, după disensiuni pe marginea unui amendament care stabilea ordinea modului în care se alocă resursele către autorităţile locale.

Senatorii şi deputaţii au avut intervenţii contradictorii pe marginea amendament care stabilea că alocarea resurselor bugetare către autorităţile locale pentru finanţarea lucrărilor de investiţii în infrastructură se face în următoarea ordine: achitarea facturii restante recunoscute de ordonatorii principali de credite, asigurarea cofinanţării proiectelor cu finanţare nerambursabilă din fondurile europene, asigurarea fondurilor pentru continuarea lucrărilor de investiţii începute şi pentru investiţii noi.

Pentru că partidele nu au ajuns la un numitor comun privind supunerea la vot a amendamentului sau retrimiterea la comisiile de buget-finanţe, preşedintele de şedinţă, Teodor Meleşcanu, a decis întrerupea dezbaterile pentru o pauză de consultări. Parlamentarii nu s-au mai întors după aceea.

Senatorii şi deputaţii au dezbătut, până la ora transmiterii acestei ştiri, 15 din cele 29 de articole ale proiectului legii bugetului, fără a începe să discute efectiv anexele care prevăd alocările de sume din bugetul de stat pentru ministere, agenţii şi alţi ordonatori principali de credite.

Dezbaterile se reiau miercuri dimineaţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite