Cine este Gabriela Bârsan, cea care o înlocuieşte pe Mona Pivniceru în Consiliul Superior al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Bârsan
Gabriela Bârsan

Bârsan s-a situat pe locul al doilea ca număr de voturi la precedentele alegeri pentru membri CSM din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Aceasta este urmărită penal de către procurorii anticorupţie.

Demisia din Consiliul Superior al Magistraturii a Monei Pivniceru îi face loc, cel puţin pentru un timp, colegei care a ieşit pe locul doil la alegeri. Gabriela Bârsan este judecătoarea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care va ocupa temporar poziţia din CSM.

Pe 10 noiembrie anul trecut, DNA informa că judecătoarele Gabriela Bîrsan (preşedinta Secţiei de contencios administrativ a ICCJ, între timp revocată din funcţie) şi Iuliana Puşoiu ar fi primit bijuterii şi alte foloase în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal.

Judecătoarea Bîrsan, anchetată pentru mită în excursii în Extremul Orient, atenţionată că are telefoanele interceptate!

Cele două ar fi primit bijuterii, vacanţe în Malaezia, plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant sau chiar asigurarea folosirii gratuite a unui apartament în Paris.

UPDATE Pivniceru: "A fi magistrat nu e un privilegiu". CSM i-a dat verde să devină ministru

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite