Judecătoarea Bîrsan, anchetată pentru mită în excursii în Extremul Orient, atenţionată că are telefoanele interceptate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Bârsan
Gabriela Bârsan

Procurori ai Direcţiei Naționale Anticorupţie au efectuat joi seara percheziții la Secţia de Contencios Administrativ de la Înalta Curte de Casaţie și Justiţie, ne-au informat surse apropiate anchetei.

Sunt vizate birourile a două judecătoare, printre care şefa secţiei, Gabriela Bârsan, soţia reprezentantului României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, Corneliu Bârsan. Cealaltă judecătoare vizată este colega sa, Iuliana Pușoiu.

Gabriela Bîrsan este audiată la această oră la DNA, după ce, la aceeaşi instituţie, a stat peste patru ore avocata Claudia Gherbovan - Silinescu (fiica fostului general Tudor Silinescu, ex-adjunct SIE, când la conducerea instituţiei era Ioan Talpeş).

Claudia Gherbovan - Silinescu este acuzată că ar fi mituit-o pe Gabriela Bîrsan pentru ca unul dintre clienţii săi, omul de afaceri Gabriel Chiriac să aibă câştig de cauză în litigiile avute pe rolul Secţiei Contencios-Administrativ.

De altfel, DNA anchetează şi alţi magistraţi de la instanţa supremă, întrucât aceştia ar fi atenţionat-o pe Bîrsan că procurorii au cerut mandat de interceptare a convorbirilor telefonice ale magistratului. Gabriela Bîrsan susţine însă că este absolut nevinovată şi că nu înţelege ce se întâmplă. În cursul zulei de astăzi urmează să ajungă în fala procurorilor şi Iuliana Puşoiu, acuzată de asemenea de fapte de corupţie.

Ancheta urmăreşte să stabilească măsura in care judecătorii au avut "relaţii inadecvate" cu justițiabili care au procese pe rolul acestei instanţe. Potrivit surselor noastre, este vorba de "cadouri, perle, excursii la Paris şi în Extremul Orient cu patronul care avea o cauză pe rol".

Percheziţiile au început înainte de ora 20.00 şi, potrivit Codului de procedură penală, pot continua şi după această oră, ne-au precizat sursele.

Este al doilea scandal uriaş care zguduie Înalta Curte de Casaţie și Justiţie. Un alt judecător al instanţei supreme, Florin Costiniu, este judecat sub acuzația de trafic de influenţă după ce a acceptat să influenţeze o sentinţă în favoarea omului de afaceri Costel Căşuneanu, la solicitarea senatorului PSD Cătălin Voicu.

Perchezitiile au fost efectuate la locuinţa din comuna Voluntari (Ilfov) a judecătoarei Gabriela Barsan. Anchetatorii au ridicat mai multe documente, dar si unitatea unui calculator si un laptop. Ea va fi audiata la DNA, urmand ca procurorii sa decida masurile care se impun impotriva magistratului.

Vom reveni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite