CSM nu este de acord cu suspendarea judecătoarei Georgeta Barbălată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecatoarea Georgeta Barbălată este urmărită penal
Judecatoarea Georgeta Barbălată este urmărită penal

Inspecţia judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a propus suspendarea din funcţie a judecătoarei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie până la finalizarea verificărilor.

"În şedinţa din data de 21 august a.c. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins solicitarea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţia de judecător a doamnei Georgeta Barbălată, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, până la finalizarea verificărilor privind îndeplinirea condiţiei de bună reputaţie.

la data de 27 iulie a.c. Inspecţia Judiciară, în temeiul art. 64¹² din Legea nr.317/2004 privind CSM, modificată prin Legea nr.24/2012, s-a sesizat din oficiu pentru efectuarea de verificări cu privire la îndeplinirea de către doamna judecător Georgeta Barbălată a condiţiei de bună reputaţie, ca urmare a apariţie în mass media a unor informaţii privind începerea urmăririi penale", se arată într-un comunicat al CSM.

Judecătoarea Georgeta Barbălată este acuzată că a emis mandate pe numele comisarului şef al Gărzii Financiare Ilfov, Dragoş Rusu şi ex-preşedintelui CJ Ilfov Hristache Rădulescu, de la PDL, după care i-ar fi avertizat prin prietenul ei Vlad Mihai, şeful SIPI Ilfov.

Citeşte aici mai multe detalii: Acuzaţii de ultimă oră: judecătoarea Barbălată va fi cercetată şi pentru "divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite