Voicu îşi duce secretele în celulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Voicu încearcă să iasă din închisoare
Cătălin Voicu încearcă să iasă din închisoare

Senatorul PSD a invocat devastatoarea presiune mediatică şi a cerut ca şedinţa de judecată de la instanţa supremă să nu fie publică. Senatorul PSD Cătălin Voicu îşi va petrece Paştele în arest, după ce Completul de 9 judecători de la Curtea Supremă a respins, ieri, recursul făcut împotriva mandatului de arestare.

Şedinţa de judecată a fost condusă de Anton Pandrea, membru în Consiliul Superior al Magistraturii şi preşedintele Secţiei Penale de la Curtea Supremă.

Citiţi şi:

Şefa Asociaţiei Magistraţilor s-a retras din completul „Voicu“

Cazul Voicu: Ponta îi dă lecţii lui Geoană


Unul dintre membrii completului, judecătoarea Mona Pivniceru, preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România, a fost înlocuit cu judecătorul Ionuţ Matei, după ce s-a abţinut să judece acest dosar, deoarece a făcut mai multe declaraţii publice legate de cazul „Voicu".

La cererea avocatului lui Cătălin Voicu, Mihai Dinu, instanţa a decis că recursul se va judeca în şedinţă secretă, invocând presiunea mediatică „uriaşă şi devastatoare" şi calitatea profesională a unor persoane din cauză, fără a face însă nominalizări. În acest dosar de corupţie sunt cercetaţi mai mulţi colegi ai membrilor Completului de 9 judecători: Florin Costiniu, preşedintele Secţiei Civile, şi Cristian Jipa, judecător la Secţia Penală.

De altfel, ieri, Cristian Jipa a intrat într-un alt complet de judecată care a soluţionat cererile de eliberare din arest a doi magistraţi corupţi: Dumitru Rebegea, fostul şef al Secţiei Penale de la Tribunalul Prahova, şi Alexandru Popescu, vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani.

„Puţin rău"

După încheierea pledoariilor, Mihai Dinu a declarat că senatorului său i s-a făcut „puţin rău" în sală, iar clientul său  a fost dus de urgenţă la ambulanţa cu care a venit de la Spitalul Penitenciar Jilava. Senatorul va fi ţinut în continuare sub  observaţie de medicii penitenciarului şi este diagnosticat cu anxietate depresivă, hipertensiune arterială şi alte afecţiuni cardiace.

Două ouă roşii, o jumătate de cozonac şi două mere reprezintă suplimentul de mâncare pe care‑l va primi din în Spitalul Penitenciarului Jilava Cătălin Voicu, în prima zi de Paşte. Meniul este unul special pentru Paşte, micul dejun - ceai, biscuiţi şi margarină, la prânz va avea ciorbă de zarzavat cu ou şi iahnie de fasole cu pulpă de pui, iar seara, pate de pui. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite