Şefa Asociaţiei Magistraţilor s-a retras din completul „Voicu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mona Pivniceru şi-a exprimat public părerea despre dosarul „Voicu“
Mona Pivniceru şi-a exprimat public părerea despre dosarul „Voicu“

Şefa Asociaţiei Magistraţilor se abţine de la judecarea senatorului PSD, întrucât a făcut deja declaraţii publice în legătură cu acest caz. Judecătoarea Mona Pivniceru de la instanţa supremă era iniţial membru în completul care va judeca astăzi recursul senatorului PSD, dar a făcut cerere de abţinere.

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, judecător la instanţa supremă, a cerut retragerea din completul care va analiza astăzi recursul senatorului PSD Cătălin Voicu la decizia de arestare preventivă.

Pivniceru şi-a motivat solicitarea prin faptul că, în ultimele zile, a făcut mai multe declaraţii pe marginea acestui subiect. Mona Pivniceru a declarat, miercuri, pentru „Adevărul" că magistraţii ar trebui să se pronunţe numai în baza probelor existente în dosar şi, în niciun caz să protesteze faţă de CSM pe motiv că nu ia măsuri imediate în cazul judecătorilor puşi sub acuzare alături de Cătălin Voicu.

Cererea Monei Pivniceru va fi analizată de instanţa supremă înainte de începerea şedinţei de judecată a recursului lui Cătălin Voicu.

De asemenea, Pivniceru şi-a exprimat părerea că, în acest moment, CSM - prin preşedintele Florica Bejinariu - nu este în măsură să analizeze cazul judecătorilor de la instanţa supremă Florin Costiniu (şeful Secţiei Civile) şi Cristian Jipa (Secţia Penală), acuzaţi de fapte de corupţie.

„Preşedintele Consiliului, Florica Bejinariu, a colaborat cu Securitatea, a  avut nume informativ şi a semnat delaţiuni. Ce să facă acum, să spună că cei doi judecători sunt mai puţini morali decât este ea?", se întreaba Mona Pivniceru.

Şedinţa de judecată, condusă de Pandrea

Completul de 9 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca, astăzi, recursul formulat de senatorul Cătălin Voicu împotriva deciziei de arestare.

Preşedintele completului care va judeca recursul lui Voicu va fi Anton Pandrea, în prezent şeful Secţiei Penale de la instanţa supremă şi fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Din complet mai fac parte judecătorii Angela Dragne, Traian Gherasim, Victor Cameniţă Paşca, Niculina Alexandru, Nela Petrişor, Adriana Chioseaua şi Ionel Barbă.

"Uitaţi-vă un pic la mine, credeţi că mă tem? Un om responsabil, un bărbat responsabil nu are de ce să se teamă. Nu mă tem pentru că ştiu exact ce am făcut."
Cătălin Voicu
senator PSD

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite