I-a tăiat gâtul primarului şi a pozat în nebun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care l-a lovit cu toporul joi după-amiază pe primarul din comuna vasluiană Olteneşti pozează în nebun în faţa anchetatorilor.

Vaslui: Primarul comunei Oltenești a fost înjunghiat (UPDATE)

Florin Mocanu (31 de ani) l-a atacat pe Iorgu Sonea (62 de ani) în timp ce acesta oprise maşina la o trecere de cale ferată. Atacatorul, care locuia de mai mulţi ani la bunica sa din Olteneşti, l-a rugat pe edil să-l ducă până la E581, pentru a pleca cu o ocazie la Bârlad. După ce i-a aplicat mai multe lovituri în cap, la mâini şi la gât cu toporul şi un cuţit, Mocanu s-a făcut nevăzut.

Săltat din TIR

„Mocanu era la sediul Primăriei când domnul Sonea dorea să plece spre casă. Atunci l-a rugat să-l ducă până la şosea (n.r.- E581) şi la trecerea de cale ferată a făcut ce a făcut", ne-a declarat Edmond Antohi, secretarul din Olteneşti.

Primarul a fost găsit în stare de inconştienţă de câţiva localnici care treceau prin zonă şi dus în stare gravă la spital. După aproape zece ore de căutări, Florin Mocanu a fost prins de oamenii legii. Agresorul a fost surprins de un filtru al Poliţiei, pe E 581, în apropierea localităţii Roşieşti. La audieri, Mocanu a spus că s-a răzbunat pe edil pentru că bunica lui, care a decedat acum trei luni, nu a primit ajutorul social întreg.

 „După aproape nouă ore de la primele declaraţii ne-a spus că nu îşi dă seama ce a fost în capul lui şi că îl iubeşte mult pe primar, pe care îl respectă deoarece l-a ajutat de foarte multe ori", povesteşte Ovidiu Berinde, procurorul de caz. El a cerut expertiză medicală pentru a vedea dacă Mocanu are sau nu probleme psihice. Agresorul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru de tentativă de omor, tâlhărie şi port de armă albă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite