FOTO Vadim, stăpân pe casa altuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La balcon au fost spânzurate manechine purtând fotografia lui Traian Băsescu şi pe cea a Elenei Udrea
La balcon au fost spânzurate manechine purtând fotografia lui Traian Băsescu şi pe cea a Elenei Udrea

Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a refuzat pentru a doua oară ca partidul să se mute din sediul în care funcţionează, deşi clădirea a fost dată înapoi proprietarului . Vadim Tudor a reuşit să amâne evacuarea formaţiunii, deşi contractul încheiat cu RAPPS prevede obligaţia PRM de a se muta dacă imobilul va fi restituit.

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea PRM, al treilea sediu care i-a fost repartizat de RAPPS până acum, a fost solicitată spre restituire de la Regie de către Andrew Caranfil, fiul fostului proprietar. „Am depus toate documentele doveditoare la RAPPS, care le-a verificat şi, în baza Legii 10 din 2001, a dat o dispoziţie de restituire. RAPPS a notificat PRM în legătură cu această dispoziţie, dar dânşii au refuzat să plece. Atunci ne-am adresat instanţei pentru evacuare", a declarat pentru „Adevărul" Marin Petre, avocatul lui Caranfil. Ca urmare, instanţa a dispus ca PRM să se mute, iar în urmă cu o săptămână executorul judecătoresc s-a prezentat la sediul partidului.

Citiţi şi:

Vadim Tudor: "Executorul a plecat cu coada între picioare. Este un nou triumf asupra mafiei imobiliare"

FOTO VIDEO Evacuarea eşuată a lui Vadim: păpuşi spânzurate cu Băsescu şi Udrea

Amânare cu bucluc

Vadim Tudor a declarat atunci că PRM refuză să se mute deoarece nu există o hotărâre definitivă şi irevocabilă de retrocedare a imobilului. Legea 10 din 2001 prevede că imobilele preluate abuziv şi care sunt deţinute de o regie autonomă vor fi restituite persoanei îndreptăţite în natură.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE - Vedeţi cum "i-a spânzurat" Vadim pe Udrea şi Băsescu de balconul sediului său

„Eu nu voi pleca de aici, tineretul PRM este dispus să se lege cu lanţuri", i-a spus Vadim Tudor aceluiaşi executor judecătoresc, venit din nou ieri să pună în aplicare sentinţa judecătorească. Nervos, liderul PRM l-a luat peste picior pe omul legii şi l-a „complimentat" spunându-i „mafiot", jignindu-l şi pe avocatul proprietarului casei. Cei doi au scăpat însă ieftin faţă de Traian Băsescu, asupra căruia Vadim Tudor s-a revărsat din plin furia. El şi-a adresat şefului statului tot soiul de epitete, ba chiar l-a blestemat şi l-a acuzat că încearcă să destructureze PRM. În cele din urmă, „tribunul" a rămas să-şi pledeze cauza în faţa camerelor de luat vederi, în timp ce avocaţii şi executorul judecătoresc conveneau, printr-un proces-verbal, ca PRM să rămână, deocamdată, în imobil. Evacuarea a fost amânată până când instanţa se va pronunţa cu privire la cererea înaintată de PRM de suspendare provizorie a executării silite. Avocatul Marin Petre a afirmat că va cere instanţei să-l oblige pe executorul judecătoresc să pună în aplicare decizia de evacuare.

În cazul în care instanţa va respinge cererea de suspendare a evacuării şi PRM va trebui să se mute, partidul lui Vadim riscă să rămână fără sediu. Cauza: datoriile de 580 de mii de lei, adică aproape 150 de mii de euro, pe care formaţiunea le are pentru toate spaţiile care i-au fost atribuite de RAPPS. Pentru a recupera banii, Regia a dat partidul în judecată, iar repartizarea unui alt sediu va fi luată în calcul doar după achitarea debitelor.

"Nu e o problemă pentru mine că mă evacuează pentru că, dacă organizez audienţe în aer liber, vin mii de oameni."
Corneliu Vadim Tudor  liderul PRM

Daune de 20.000 de euro către Cozmin Guşă

Vadim Tudor a pierdut procesul pe care i l-a intentat Cozmin Guşă pentru „denigrarea imaginii publice" şi trebuie să-i plătească daune de 20 de mii de euro. „Din 2009 de când a fost emisă sentinţa, Vadim refuză să plătească, aşa că a intrat în acţiune executorul judecătoresc şi i s-a pus poprire pe nişte bunuri, nu ştiu dacă şi pe venitul de europarlamentar. Chestia asta că vreau eu să-i iau casa e o poveste, Vadim face spectacol", a declarat pentru „Adevărul" Cozmin Guşă. Fostul secretar general al PSD a adăugat că liderul PRM şi-a reluat invectivele la adresa sa când a aflat de decizia instanţei, aşa că l-a dat din nou în judecată.

s
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite