VIDEO Cum ne afectează sănătatea tsunamiul solar de săptămâna aceasta?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Tsunami-ul" solar sau furtuna geomagnetică produsă de explozia solară este un fenomen ce poate afecta câmpul magnetic al planetei noastre. Modificarea puternică a acestuia poate aduce schimbări în interiorul tuturor organismelor vii.

Cea mai mare explozie solară din ultimii patru ani a avut loc marţi dimineaţă, soarele aruncând un val masiv de particule către Pământ. Specialiştii precizează că „tsunamiul solar" poate distruge sateliţii, să afecteze comunicaţiile din întreaga lume, dar şi sănătatea oamenilor.

Citiţi şi:

VIDEO NASA a emis o alertă de "tsunami" solar

„S-a constatat că furtunile mici şi medii sunt stimulative pentru creierul oamenilor. De asemenea, studii recente arată că furtunile acţionează asupra hipotalamusului şi că modifică proporţia elementelor componente din sânge. Poţi fi sănătos, că aceste modificări tot au loc", susţinea, în luna august a anului trecut, Cristiana Dumitrache, de la Observatorul Astronomic al Academiei Române.

Şi doctorului Adrian Amadeus Tişkovschi de la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii din Bucureşti vorbea, la sfârşitul anului trecut, despre o explozie solară, precizând că, din această cauză, poate creşte numărul îmbolnăvirilor de cancer. „Oamenii nu trebuie să intre în panică. Un prim impact în timp este creşterea numărului de cazuri de cancer şi afectarea globilor oculari. Totuşi, soarele rămâne o necunoscută", a spus Tişkovschi.

Alte consecinţele în cazul oamenilor ar putea fi durerile de cap, ameţeala, stările de nervozitate, afectarea sistemul nervos central şi cauzarea depresiilor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite