VIDEO Preşedintele Băsescu, cu revista Historia în mână:«Regele Mihai a fost slugă la ruşi»

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu l-a atacat pe regele Mihai
Traian Băsescu l-a atacat pe regele Mihai

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la emisiunea "Evenimentul Zilei", difuzată de B1 TV, că în viziunea sa abdicarea Regelui Mihai I reprezintă un mare act de trădare. De asemenea preşedintele a primit un exemplar al revistei Historia, indicând că şeful statului nu era Mareşaul Antonescu, cel prezent pe coperta acestui număr ci Regele Mihai I

Vezi şi:

Cum poate fi amendat comportamentul politic al lui Traian Băsescu? Spune şi tu!

"Continuăm să considerăm că abdicarea Regelui Mihai a fost un mare act patriotic, nu, a fost un mare act de trădare a interesului național al României", a spus Băsescu.

Acesta a mai spus că, pentru toată lumea, generalul Ion Antonescu rămâne responsabil de holocaustul împotriva evreilor și țiganilor însă toată lumea uită că România avea un șef de stat.

Citeşte şi:
Deputat PD-L după declaraţiile preşedintelui Băsescu despre regele Mihai: „Forma cea mai bună ar fi monarhia constituţionala”

"Pentru toată lumea Antonescu rămâne responsabil de holocaustul evreilor și țiganilor, ducerea lor în Transnistria, dar nimeni nu spune că statul Român avea un șef de stat atunci, ăsta era doar premier", a declarat Băsescu arătând către cameră coperta revistei Historia

"Unora le dăm averile iar pe alții îi considerăm criminali de război. Șeful de stat și premierul, doar fiindcă unul a fost slugă la ruși și a lăsat țara prin abdicare, îl iertăm de toate păcatele", a conchis președintele, referindu-se la Regele Mihai I.

Citiţi mai multe pe historia.ro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite