Unda de poluare a ajuns în România. Specialiştii spun că nu afectează calitatea apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Baziaş, Dunărea este atent monitorizată
La Baziaş, Dunărea este atent monitorizată

Specialiştii Administraţiei Naţionale "Apele Române" anunţă că unda de poluare provenind din accidentul ecologic din Ungaria a ajuns în tronsonul românesc al Dunării, dar că nu afectează calitatea apei.

În urma prelucrării rezultatelor analizelor de laborator, inclusiv cele de la ora 9.00 din data de 12 octombrie, poziţia oficială a specialiştilor Administraţiei Naţionale "Apele Române" este că "unda de poluare" a ajuns în tronsonul românesc la Dunării, fără a afecta calitatea apelor Dunării, a anunţat marţi instituţia, informează Mediafax.

Citiţi şi:

Alertă de gradul zero în Clisura Dunării, unde valul de poluare se apropie fulgerător de Baziaş

La Galaţi se poate produce în orice moment un dezastru ecologic similar cu cel din Ungaria

Din patru în patru ore, specialiştii ANAR continuă să monitorizeze calitatea apei prin analize şi măsurători.

Debitul Dunării la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, a fost de 5.800 de metri cubi pe secundă, iar PH-ul are valoarea de 7,73 (limita maximă admisă este de 8,5), potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Sute de metri cubi de noroi roşu toxic s-au deversat, la 4 octombrie, dintr-un rezervor fisurat al uzinei din Ajka, exploatată de grupul ungar MAL, poluând o suprafaţă de 40 de kilometri pătraţi şi distrugând ecosistemul râurilor Torna şi Marcal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite