Doi puşcăriaşi au luat cu brio Bacalaureatul, de după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă persoane lipsite de libertate au susţinut în acest an examenul de Bacalaureat. Dintre aceştia, doi au trecut cu brio „examenul vieţii".

Daniel Marius Drăniceanu (34 de ani) a luat Bacalaureatul cu media generală 6,15, după ce a terminat cursurile Liceului „Matei Basarab" din Craiova (Dolj). El a urmat profilul Filologie şi a obţinut nota 7 la Română, 5,4 la Istorie şi 6,05 la Geografie.

Citiţi şi:

VIDEO Rezultatele contestaţiilor la Bacalaureat 2011: Au fost admise 1% din contestaţii. Vezi notele finale din oraşul tău!
FOTO Ai lu’ Moromete: „Ăia de picară Bacu’ să vină la coasă, dă-i dracu’!“

Tânărul este arestat încă din 2004, fiind condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru tâlhărie şi omor. În momentul arestării preventive, la începutul anului 2004, Daniel avea 11 clase. El şi-a reînceput studiile în penitenciar, în anul 2008. Faptele pentru care a fost arestat Daniel au zguduit, în 2004, Craiova.

I-au furat şi maşina

Cunoscut ca un băiat liniştit, Daniel a şocat pe toată lumea când a fost luat de acasă de „mascaţi", fiind acuzat că, la 20 decembrie 2003, alături de un prieten, l-ar fi ucis, în Zaragoza, pe spaniolul Jose Luis Javierre Daban (56 de ani). Tânărul şi amicul său erau oficial plecaţi la muncă în Spania.

În realitate, cei doi întreţineau relaţii sexuale plătite cu cetăţeni spanioli şi, în special, cu cel pe care l-au ucis. În seara fatală, cei doi s-au întâlnit cu spaniolul într-o zonă mărginaşă a localităţii Carinena (Spania), pentru a întreţine relaţii sexuale. Tinerii ­i-au pus un căluş în gură lui Jose Luis Javierre Daban, l-au legat fedeleş şi l-au aruncat într-un puţ al unui fost depozit de alcool.

Cadavrul spaniolului a fost găsit la 21 ianuarie 2004, iar anchetatorii din Spania au venit în România şi au ajutat la prinderea lui Drăniceanu, care a negat întotdeauna faptele, el făcând chiar şi o cerere de revizuire după ce instanţa supremă l-a condamnat la 20 de ani de închisoare.

Procurorii spanioli au ajuns la Drăniceanu după ce au dat în urmărire prin GPS autoturismul Renault Megane, aparţinând lui Jose Luis Javierre Daban. Daniel Drăniceanu şi prietenul său Gabriel Dumitrache, zis „Gogoaşă", i-au furat maşina spaniolului imediat după ce l-au ucis şi au plecat în Italia. Acolo s-au despărţit. Gabriel a plecat în Grecia, iar Daniel a revenit în România. De altfel, în 2006, judecătorii au decis restituirea maşinii către rudele spaniolului ucis de Drăniceanu. Tânărul se află în prezent încarcerat în Penitenciarul Craiova, însă nu doreşte să vorbească cu nimeni.

Cel de-al doilea absolvent care a luat Bacalaureatul de după gratii este din Dâmboviţa, fiind încarcerat la Penitenciarul Mărgineni. El nu este condamnat definitiv şi a obţinut la Bacalaureat media generală 7,60, fiind absolvent al Liceului „Vladimir Streinu" din Găeşti.

2 dintre cei nouă deţinuţi care au susţinut Bacalaureatul au obţinut medii de trecere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite