Ucigaşul de mamă era lucid în momentul crimei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Savin (stânga)  la expertiza psihiatrică
Ionuţ Savin (stânga) la expertiza psihiatrică

Medicii psihiatri au stabilit că Ionuţ Savin a avut discernământ când şi-a înjunghiat mama adoptivă cu 38 de lovituri de cuţit. Băiatul de 15 ani care a şocat oraşul Moreni când şi-a ucis cu sânge rece părintele riscă acum până la 12 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Drama încredibilă a fetei de 17 ani ucisă de propria mamă

CITEŞTE DESPRE CEL MAI ORIBIL ASASINAT DIN ULTIMII ZECE ANI DIN VESTUL ŢĂRII


Comisia de expertiză întrunită, ieri, la Serviciul de Medicină Legală Dâmboviţa, formată din mai mulţi medici psihiatri, au stabilit că Ionuţ Savin a avut discernământ în momentul fatidic. Practic, adolescentul a ucis-o cu sânge rece pe mama sa adoptivă şi ştia foarte bine ce face.


CITEŞTE dezvăluirile din Adevărul de Seară Galaţi despre CEL MAI REVOLTĂTOR CAZ DE VIOL descoperit vreodată în România:

Patru copii au fost violaţi de propriul tată. Mama a ştiu dar a tăcut vreme de cinci ani

Cei patru copii violaţi de tatăl lor rămân în grija mamei care a fost complice la orori


Comportament deviant

Anchetatorii  trebuie să reformuleze calea de atac împotriva adolescentului, pentru că până sosirea rezultatului expertizei exista prezumţia de nevinovăţie sau de acţionare fără discernământ.

„Comisia a stabilit că acţionat cu discernământ integru corespunzător vârstei sale. Medicii au spus că are un uşor comportament deviant, dar asta nu înseamnă că nu poate răspunde penal.  Expertiza a fost ataşată astăzi motivelor de recurs formulate de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Dâmboviţa, împotriva sentinţei penale a Tribunalului, prin care s-a respins propunerea de arestare preventivă. Aşteptăm soluţia pronunţată de curte", a declarat Anca Veseliu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe Lângă Tribunalul Dâmboviţa.

„N-o să-l iert niciodată!"

Adolescentul de 15 ani nu va fi niciodată iertat de tatăl său adoptiv. Întrebat dacă îl va ierta vreodată pe Ionuţ pentru oribila faptă, Gheorghe Motruc a răspuns, ferm, că Ionuţ nu mai există pentru el.

„N-o să-l iert niciodată pentru ceea ce a făcut. Poate Dumnezeu, dacă o vrea, atunci să-l ierte", a spus Gheorghe Motruc.

Băiatul şi-a ucis mama adoptivă, cu 38 de lovituri de cuţit, pentru că aceasta nu-i mai plătise internetul. Potrivit Serviciului de Medicină Legală Dâmboviţa, majoritatea loviturilor aplicate de criminal au fost în spate şi în cap.

Obsedat de jocuri

Ionuţ Savin (15 ani) era campion pe internet la Counter Strike. Adolescentul îşi petrecea ore întregi în faţa calculatorului, din cauza aceasta adunând peste 200 de absenţe la şcoală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite