Un vitezoman de 23 de ani a spulberat cu un bolid Audi un copil de şase ani, dar este în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francio Gabor (37 de ani) şi fiul său, Szabolcs (6 ani), au fost spulberaţi de Vasile Cionca  (24 de ani), un tânăr abia întors din străinătate, care îşi etala talentul de vitezoman prin satul Turulung. Au ieşit la o îngheţată şi şi-au găsit sfârşitul zdrobiţi de un bolid pe trotuar. Aceasta este povestea unui tată şi a fiului său, care au vrut să se bucure împreună de o zi de duminică.

Duminică după-amiază, Francio Gabor (37 de ani), din comuna sătmăreană Turulung, şi-a luat fiul de 6 ani, Szabolcs, de mână şi s-au îndreptat împreună spre un magazin alimentar, pentru a-i lua o îngheţată micuţului.

Citeşte şi: Orb în acte, vitezoman pe zebră

 A fost ultimul lor drum. În comuna în care duminică nici pasărea nu se aude, au fost loviţi din spate, pe trotuar, de un autoturism al cărui şofer a pierdut controlul volanului. Au murit pe loc, striviţi între bolid şi gardul unei case.

Şoferul, nevătămat

Martorii spun că şoferul avea viteză foarte mare. „Eu eram chiar lângă poartă când am auzit bubuitura. Am avut noroc că am scăpat", a declarat Janos Bower, unul din martorii oculari. Şi alte persoane spun că şoferul a călcat prea tare pe pedala de acceleraţie.

Şoferul care conducea bolidul este Vasile Cionca (24 de ani), în autoturism aflându-se şi logodnica sa şi o altă tânără. Niciunul dintre cei trei nu a fost rănit. Atât şoferul, cât şi fetele au ieşit pe picioarele lor din maşină.

La aflarea veştii, mama a leşinat de durere. Jandarmeria a fost chemată să intervină, locuitorii din  Turulung ameninţând că dau foc maşinii care i-a ucis pe cei doi. Trupele de intervenţie au reuşit să potolească spiritele.

Ieri, toţi localnicii din Turulung plângeau moartea celor doi. Mulţi au aprins lumânări în locul unde s-a produs tragedia. „Şi eu am fost acolo azi, am mai pus două lumânări. Nu există durere mai mare pe lumea asta decât să-ţi îngropi soţul şi fiul de numai şase ani", a spus Elisabeta Iacob, vecină.

Familia Francio, în faţa casei  din Turulung



Mama copilului a fost să-i vadă ieri la morgă. „Le-am scos certificatele de deces. Medicii mi-au spus că ambii au murit pe loc. Mai am o fetiţă de trei ani de crescut, nu avem din ce să ne întreţinem. Trebuie să plătească pentru tot ce a făcut", a spus soţia lui Gabor, Iudita. Şi mama bărbatului este copleşită de durere. „Mi-a nenorocit familia, trebuie să fie pedepsit şi să ne dea bani pentru a ne creşte nepoata", a spus Rozalia Francio.

Bărbatul ucis îşi întreţinea familia dintr-un venit de 400 lei pe lună. Anul acesta în septembrie voiau să meargă în Germania pentru a câştiga un ban în plus. „Se descurcă greu, el era pantofar, nu avea un venit mare. Voiau să plece amândoi la muncă în Germania pentru a le asigura un trai mai bun celor doi copii", a spus o altă vecină, Nagy Eva.

image

Vasile Cionca, tânărul de 24 de ani din comuna Tarna Mare, vinovat de producerea accidentului, s-a întors în ţară vineri-dimineaţă şi, potrivit vecinilor, munceşte de mulţi ani în Italia.

Vinovatul este orfan

Gabor şi fiul său, Szabolcs, petreceau mult timp împreună



Este cunoscut ca un băiat extrem de harnic şi la locul lui. Unchiul tânărului spune că s‑au văzut duminică la biserică. „Bietul băiat a rămas orfan de mamă la vârsta de şapte ani. De copil munceşte în Italia pentru a se întreţine. A dus o viaţă grea", a declarat acesta. Maşina pe care a condus-o duminică, un Audi, este a unui prieten, care i-a împrumutat-o pentru câteva ore.

Şoferul a fost reţinut duminică pentru 24 de ore. Judecătorii au considerat că tânărul poate să fie cercetat în stare de libertate. „Din păcate, cererea a fost respinsă, iar tânărul eliberat. Accidentul a avut un impact deosebit de grav, pericolul social este foarte puternic", a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, Ana Rusu. În această dimineaţă se va judeca recursul depus de Parchet, iar procurorii vor solicita din nou reţinerea lui.

"Medicii mi-au spus că ambii au murit pe loc. Mai am o fetiţă de trei ani de crescut. Trebuie să plătească pentru tot ce a făcut."
Iudita Francio
văduvă

Vitezoman recidivist

image



Anton Bogdan (23 de ani) din Bucureşti a fost prins duminică în timp ce gonea cu 230 de kilometri la oră în apropierea localităţii Poşta Câlnău, judeţul Buzău. Potrivit agentului principal Valerica Negoşescu de la Poliţia Rutieră Buzău, citată de ProTv, bucureşteanul a fost suprins de un radar care se afla pe Drumul Naţional 2 - Drumul European 85, dar nu a mai avut timp să oprească la semnalele politiştilor, din cauza vitezei.

Anton Bogdan a fost însă blocat la următorul filtru, la zece kilometri distanţă, la intrarea în localitatea Mărăcineni. Când a fost întrebat de ce conducea cu o asemenea viteză, tânărul a replicat că se grăbea şi că şi-a luat o maşină puternică tocmai pentru a conduce cu viteză.

El a rămas fără permis pentru 120 de zile. În urmă cu doi ani, tot la Buzău, Anton Bogdan a fost surprins conducând cu 160 de kilometri la oră. De când a obţinut permisul de conducere, el a fost sancţionat de nouă ori pentru depăşirea vitezei regulamentare.

Bianca Drăguşanu, fără permis pe litoral

image

Bianca Drăguşanu conduce un BMW X6   Foto: „CLICK“



Modelul Bianca Drăguşanu a rămas fără permis la ieşire din Poarta Albă duminică seară, în timp ce se îndrepta spre Bucureşti. Agentul Marius Ivancea a tras-o pe dreapta pe vedetă după ce a văzut că BMW-ul X6 a depăşit o coloană de maşini oprite la trecerea de cale ferată.

Imediat ce semnalul a fost ridicat, Bianca a pornit bolidul, însă nu a apucat să meargă mai mult de 30 de metri pentru că a fost trasă pe dreapta de poliţist. „Prima dată a spus că nu ţine permisul la ea. Apoi a spus că îi era rău şi că se grăbea la spital, pentru că nu a dormit de trei nopţi. Am întrebat-o dacă poate conduce şi mi-a răspuns: «nu prea». I-am spus că în cazul acesta e un pericol", a relatat agentul principal Ivancea.

O oră şi douăzeci de minute, atât a durat scena făcută de Bianca Drăguşanu în faţa agentului Poliţiei Rutiere, în încercarea de a-l îndupleca să nu-i ia permisul şi să o scape de amendă. În cele din urmă, plângând, a semnat procesul‑verbal prin care i se suspenda dreptul de a conduce pentru 30 de zile. Ea a primit şi o amendă de 240 de lei.

Poliţia a încurcat vinovaţii într-un accident mortal

image

Noemi a murit la 22 de ani

Poliţia clujeană întârzie să lămurească dosarul unui accident mortal prezentat oficial ca fiind din vina pietonului decedat. Accidentul a avut loc duminică, 25 iulie. Noemi Jancsó (22 de ani), alături de sora sa, Hajni, şi prietena Alexandra Cărăuşu au plecat din Cluj-Napoca cu bicicletele până la lacul Tarniţa, aflat la câţiva kilometri.

Ajunse în Floreşti, comună de lângă Cluj-Napoca, ele au decis să se întoarcă din cauza ploii. Au vrut să treacă strada pe o trecere de pietoni. Mai multe maşini au oprit, însă o alta, care circula pe banda de urgenţă, fapt interzis de Codul Rutier, a luat-o pe Noemi pe capotă şi a aruncat-o la circa 25 de metri.

Iniţial, poliţia a susţinut că fata ar fi fost de vină pentru producerea accidentului. „C. Toader, de 64 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Floreşti către Cluj-Napoca, a surprins şi accidentat pe J. Noemi, de 22 de ani, care traversa neregulamentar partea carosabilă, pe lângă bicicletă, proiectând-o peste autovehicul", se arăta în buletinul informativ al poliţiei, a doua zi după producerea accidentului.

Tânăra a fost transportată de urgenţă la spital, însă a decedat după două zile.

„Nu noi stabilim vinovăţia"

La câteva zile, în urma sesizărilor martorilor, poliţiştii au schimbat declaraţiile iniţiale. „Se fac cercetări pentru stabilirea vinovăţiei. Şoferul este suspect. Noi nu stabilim vinovăţia, instanţa o face. Indiciile care au fost au determinat poliţistul care a făcut cercetări să-şi facă o opinie", s-a scuzat comisarul Sorin Iovu Rus, şeful Biroului Rutier Drumuri Naţionale şi Europene.

La volan se afla Toader Cernean (64 de ani), pensionar, fost instalator la E.On Gaz. „Nu vorbesc nimic până nu vine avocatul meu", a fost singura declaraţie a şoferului. Hajni Jancsó, sora tinerei accidentate mortal, a declarat în repetate rânduri că poliţiştii încearcă să muşamalizeze cazul.

image

Toader Cernean, şoferul vinovat

image

Ieri însă lucrurile par să fi luat altă turnură. Tatăl fetei ucise pe trecerea de pietoni ne-a declarat că poliţiştii au audiat mai mulţi martori care s‑au prezentat la poliţie după mediatizarea cazului şi s-a arătat încrezător în ancheta poliţiei.

Agentul de poliţie care a constatat faptele a refuzat să stea de vorbă pe acest subiect. „Nu am ce să vă spun, nu e de competenţa mea să dau relaţii", a spus sec Robert Gălăţean.

Împuşcături în trafic

Florin Stania (28 de ani) nu i-a acordat prioritate lui Bogdan Cosmulescu (23 de ani) într-o intersecţie din Craiova. Cei doi şoferi s-au luat la ceartă.

„Unul dintre tineri l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe celălalt, iar acesta l-a împuşcat în abdomen cu o armă neletală, de la aproximativ un metru", a explicat comisarul-şef Mauriciu Popa. Florin Stania a primit îngrijiri, rana sa fiind, potrivit medicilor, superficială.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite