UDMR strânge PDL cu pragul electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter şi ministrul Culturii Kelemen Hunor, ambii candidaţi la funcţia de preşedinte al UDMR, insistă pentru reducerea pragului electoral de la 5 la 3%, variantă pe care liderii PDL susţin că nu o iau în calcul.

Marko Bela: Nu există în UDMR un curent privind ruperea coaliţiei

Înainte ca Uniunea să semneze un nou protocol de colaborare cu democrat-liberalii, reprezentanţii UDMR spun că această prevedere trebuie să fie inclusă în legea electorală pentru ca maghiarii să aibă mai mulţi reprezentanţi în consiliile locale, judeţene şi în Parlament.

„Voi propune ca la modificarea Legii electorale pentru Parlament să trecem de la actualul sistem la unul mixt, adică să păstrăm colegiile uninominale, dar să avem şi o listă naţională", a declarat ieri Peter Eckstein, citat de Mediafax.

Şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a afirmat recent că UDMR vrea să ceară coborârea pragului electoral pentru „o reprezentare politică echilibrată". Dacă în privinţa pragului electoral cei doi candidaţi sunt de acord, relaţia cu PDL este văzută diferit.

Eckstein l-a acuzat ieri pe contracandidatul său, Kelemen Hunor, că „amanetează viitorul Uniunii" în favoarea PDL.

„Eu am susţinut ca UDMR să fie deschisă la o colaborare punctuală în Guvern, în coaliţie, în Parlament, în funcţie de cum reuşim să ne impunem punctele de vedere care ne sunt necesare", a spus ieri Eckstein, adăugând că „a amaneta viitorul UDMR lângă un singur partid" i se pare „o greşeală de neiertat".

Consilierul a susţinut că ministrul Kelemen Hunor ar fi spus, răspunzând unor întrebări puse în întâlnirile sale electorale, că UDMR este de centru-dreapta şi că va fi alături de PDL atât la guvernare, cât şi în opoziţie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite