Traian Băsescu la MAI: Vă cer să schimbaţi legea, dacă este nevoie, pentru a restabili ordinea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a afirmat că până în momentul în care nu va primi un raport referitor la ce s-a întâmplat vineri, la mitingul poliţiştilor, nu va apela la serviciile lor.

"Demonstraţia de vineri, regret că nu am putut-o vedea, a făcut ca mulţi români să vadă că se încalcă legea. Nu aveţi nicio scuză şi nicio scăpare să îmi prezentaţi în CSAT un raport a ceea ce s-a întâmplat vineri", a afirmat Traian Băsescu la Ministerul de Interne după ceremonia de predare-primire a mandatului de către Vasile Blaga şi Traian Igaş.

Mai citeşte şi:

UPDATE Traian Băsescu către Igaş, după depunerea jurământului: "Deja ţi-ai uitat şeful!"

Cine e Traian Igaş, noul ministru de Interne

Şeful Jandarmeriei: „Eu nu demisionez!”

Băsescu a afirmat că îi înţelege pe cei care protestează în stradă pentru diminuarea veniturilor, adăugând că "sunt îndreptăţiţi să o facă", însă poliţiştii, care reprezintă corpul de elită, nu trebuie să manifeste precum au făcut-o vineri, când au aruncat cu şepci şi l-au înjurat pe preşedinte.

"Este inacceptabil ca o manifestaţie legitimă a poliţiştilor să devină un marş ilegal... Este inacceptabil să vezi pângărite simbolurile statului de către cei care le poartă... De la acest corp de elită, care este poliţia, aştept respectarea legii. Este legal să protesteze, dar trebuie să respecte legea", a mai spus Băsescu.

Şeful statului a salutat demisia lui Vasile Blaga, afirmând că, prin gestul lui politic, a substituit gestul pe care trebuia să îl facă cei care au protestat vineri.

Traian Băsescu a  vorbit şi despre restabilirea ordinii, având în vedere faptul că la MAI s-au întâmplat astfel de "derapaje". "Valoarea voastră este că nu sunteţi implicaţi politic, asta vă garantează stabilitate. Am văzut însă prea multe revendicări politice la un miting al poliţiştilor. Niciun lider de sindicat nu are voie să ceară schimbarea şefului ierarhic, acest lucru o face doar ministerul. De aceea, vă cer să schimbaţi legea, dacă este nevoie, pentru a restabili ordinea".

La final, şeful statului a afirmat că prezenţa lui la Ministerul de Interne arată că încă are încredere în această instituţie.

"Rămân ataşat de instituţia dumneavoastră, dar până la prezentarea raportului în CSAT privind mitingul din 24 septembrie, voi rămâne fără asistenţa poliţiei", a spus preşedintele României.

Băsescu le-a amintit poliţiştilor că sunt cei "la care cetăţeanul priveşte cu speranţă că va fi protejat".

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se va întruni joi în şedinţă.

Vasile Blaga şi-a prezentat astăzi demisia "de onoare" ca urmare a evenimentelor de vineri, locul lui fiind luat de Traian Ingaş, liderul grupului senatorilor PDL.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite